Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka mají za sebou úspěšný týden

čfoPrávo

Fotbalisté Slovácka mají za sebou úspěšný týden. Po cenném triumfu nad Slavií sice pak nezvládli závěr dobře rozehraného střetnutí v Teplicích, avšak nedělní jednogólové vítězství nad Českými Budějovicemi je notně přiblížilo záchraně v Gambrinus lize. Nejenže se dostali před Jihočechy na třináctou příčku, ale na nesestupové patnácté místo už mají sedmibodový náskok.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Úspěšný střelec Václav Ondřejka ukrytý v chumlu slavících spoluhráčů ze Slovácka po trefě do sítě Slavie.

Článek

„Můžeme být trochu klidnější, avšak musíme zůstat ostražití. Před námi je totiž ještě hodně zápasů. Hned začneme s přípravou na další domácí duel s rozjetým Libercem. Solidním výsledkem bychom si pozici v boji o udržení ještě víc vylepšili,“ přemítal Josef Mazura, kouč týmu z Uherského Hradiště.

Vítězství nad Českými Budějovicemi zařídil Moravanům ve druhé půli Václav Ondřejka, který se trefil o šest dní dřív i proti Slavii. „Jsem šťastný, že jsem dal dva tak hrozně důležité góly. Byl to pro mě týden snů. Petr Švancara mi přepustil odražený balón a mně se povedlo brankáře Kučeru přelstít technickou střelou,“ popsal jednadvacetiletý mladík vítězný gól v souboji s českobudějovickým Dynamem.

„Je to strašně důležitá výhra. Zvýšili jsme o tři bodíky náskok před střížkovskou Bohemkou a Kladnem a přeskočili jsme navíc Budějovice, s nimiž máme i lepší bilanci ze vzájemných střetnutí,“ liboval si záložník Slovácka Tomáš Abrahám. „Na rozdíl třeba od utkání s Brnem jsme po neproměněných střeleckých příležitostech z úvodu zápasu dál trpělivě čekali na šanci. Přišla a Venca Ondřejka ji chladnokrevně zužitkoval,“ pochválil spoluhráče.

Budějovičtí v Hradišti zklamali, nevypálili ani jednu přímou střelu na domácí branku. „Chybělo nám víc důrazu,“ uznal jejich trenér Jaroslav Šilhavý. „Paradoxně jsme přečkali bez úhony první poločas, v němž jsme podali hodně špatný výkon. Po pauze jsme už hráli mnohem lépe, ale přesto jsme inkasovali,“ posteskl si. „Jeli jsme si na Slovácko aspoň pro bod a měli jsme ho na dosah. Proklouzl nám ale skrz prsty. Ještěže prohrály i Bohemians Praha a Kladno a náš šestibodový náskok na ně se neztenčil,“ zjistil si hned po zápase kapitán Jihočechů David Horejš.

V době, kdy moravský celek zaznamenal rozhodující gól, už chyběl na hřišti záložník Lukáš Zelenka a střetnutí nedohrál ani další zkušený hráč Slovácka Petr Švancara. Oba se sice po dvouzápasové pauze tentokrát objevili v základní sestavě, avšak byli střídáni. „Mají to těžké. Jsou to techničtí fotbalisté a naše bitvy v boji o záchranu jsou teď spíš o bojovnosti. To jim moc nesvědčí. Petr Švancara se s tím ale vyrovnává poněkud lépe,“ pronesl kouč Mazura na adresu ostřílených borců.

Reklama

Související témata: