Hlavní obsah

Liberec - Ostrava 0:1Baník vyhrál v Liberci popáté v řadě a dotáhl se na vedoucí Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Neves 0 : 1

Milan VlčekSport.cz

Mise splněna. Fotbalisté Baníku Ostrava jeli k pondělní dohrávce 25. kola do Liberce s tím, že pokud vyhrají, dotáhnou se bodově na první Spartu. To se Slezanům povedlo, když jedinou branku zápasu na severu Čech vsítil v druhé půli hlavou Neves. Hosté tak vyhráli popáté v řadě, Liberečtí naopak protáhli sérii, kdy nevstřelili Ostravě gól, na čtyři zápasy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mário Lička z Baníku (vlevo) v souboji s libereckým Lukášem Váchou

Článek

Slovan na stadiónu U Nisy zjevně hodně motivovala touha Slezany konečně porazit, protože poslední jeho výhra se datuje až k srpnu roku 2006. Snaživý hráči domácího celku svou aktivitou Baník hodně zaskočili, a ač horký aspirant na titul, proti libereckým fotbalistům tahal ostravský tým dlouhou dobu za kratší konec.

Nejprve se ve velké šanci objevil domácí záložník Bořek Dočkal, který ovšem svou příležitost promarnil střelou nad Baránkovu branku. Se stejným efektem skončily i pokusy liberecké dvojice Radek Dejmek – Lovre Vulin. Hlavně pohotová střela prvně jmenovaného vyražená reflexivně ostravským brankářem volala po gólu.

Jako by brána hostů byla pro hráče Slovanu zakletá. Ti do ní totiž nedokázali vsítit gól v posledních třech vzájemných zápasech. Když se v útoku začali probouzet i Ostravané, Severočeši si čím dál více mohli promarnění svých příležitostí vyčítat.

Jestliže v prvním poločase jezdili domácí doslova po zadku a byli lepší než soupeř, ve druhé půli se to otočilo. Tentokrát to byl Baník, který defenzivě svého soka pořádně zavářel. Hlavně mladík Vydra a následně Mičola se po svých šancí, jež neskončily góly, mohli chytat za hlavu.

Přísloví nedáš dostaneš se potvrdilo v 69. minutě, z čehož měli radost Slezané. Nejprve se divákům nabídlo nastřelení břevna po hlavičce domácího Nezmara, vzápětí pak po centru Lukeše na druhé straně hřiště hlavičkoval ostravský levý bek Neves přesně k tyči Hauzrovy brány, což znamenalo vedení 1:0.

Slovan Liberec - Baník Ostrava 0:1 (0:0)
Branka: 68. Neves. Rozhodčí: Drábek - Filípek, Dobrovolný. ŽK: Gecov, Kerič, Nezmar, Polák - Vydra. Diváci: 4810.
Liberec: Hauzr - Zeman, Polák, Dejmek, Vulin - Dočkal, Vácha, Gecov (78. Bosančič), Liška (72. Papoušek) - Nezmar, Kerič. Trenér: Petřík.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves - Lukeš, Marek, Lička (90. Wojnar) - Vydra (90. Kraut), Varadi, Mičola (83. Greguš). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: