Hlavní obsah

Sparta ruší trénink! Navzdory problémům chce v neděli proti Zlínu hrát

Aktualizováno

Nepříjemnosti bez konce. Také fotbalisté pražské Sparty jsou nuceni zrušit páteční trénink. V týmu aktuálního lídra prvoligové tabulky odhalily testy na koronavirus pozitivní nález u jednoho hráče a jednoho člena širšího realizačního týmu. Sparta má v neděli hrát se Zlínem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdrcený sparťanský obránce Dávid Hancko po utkání se Zlínem.

Článek

Koronavirus se sportovním týmům nevyhýbá, naopak... Problémů ligových mužstev přibývá. Příbram už v pátek kvůli 13 nakaženým musela odložit sobotní duel 4. kola na Slovácku.

V pátek hlásí komplikace pražská Sparta.

"V klubu došlo při testování na covid-19 před zápasem se Zlínem k pozitivnímu záchytu u jednoho hráče a jednoho člena širšího realizačního týmu. Mužstvo podstoupí v sobotu další testy. Pozitivně testovaní byli izolovaní od týmu, věříme, že utkání budeme moct hrát," avizuje klub na sociální síti.

Páteční trénink byl každopádně zrušen, bude se čekat na další vývoj. Pokud budou výsledky druhé kontroly negativní, pravděpodobně by se hrálo podle plánu.

Minulý ročník první ligy se kvůli koronaviru v týmech Karviné a Opavy nedohrál, v nové sezoně platí zmírněná opatření. Týmy už v případě pozitivního testu hráčů nemusejí do karantény, pokud má zbytek mužstva negativní kontrolní odběry.

Sparta by proti Zlínu měla v neděli hájit stoprocentní bilanci v dosavadním průběhu soutěže, protože v úvodních třech kolech jako jediná ještě neztratila ani bod. Letenští se tak poprvé od 4. kola ročníku 2016/17 dostali na první místo tabulky.

Strahov uzavřen pro veřejnost

Sparta ještě zpřísňuje možná opatření. Jak klub oznámil, s okamžitou platností je mimo zápasový režim pro veřejnost uzavřený celý areál tréninkového centra na Strahově. Vstup za bránu areálu je povolen pouze zaměstnancům, hráčům a členům realizačních týmů.

Divákům bude ve speciálním zápasovém režimu umožněno na Strahově sledovat utkání, v tréninkovém režimu je vstup za bránu areálu striktně zakázán.

Reklama

Související témata: