Hlavní obsah

A přece se hraje! Sparta dostala od hygieny povolení, jeden hráč je v karanténě. V akci bude i Brno

Aktualizováno

Oddechli si, o nedělní ligový duel se Zlínem nepřijdou. Fotbalisté Sparty dostali od pražské hygieny povolení zápas odehrát. Hráč s pozitivním testem na koronavirus je v karanténě. Letenští klub v pátek oznámil, že v týmu aktuálního lídra prvoligové tabulky odhalily testy pozitivní nález u jednoho hráče a jednoho člena širšího realizačního týmu. Uskuteční se také další ohrožené utkání Brna s Olomoucí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha před utkáním.

Článek

Opakované testy jsou průvodním jevem sezony. Sparta na sociální síti avizuje, že v sobotu při nich došlo k jednomu hraničnímu pozitivnímu záchytu u hráče. Byl umístěn do karantény. Klub má od pražské hygieny svolení k odehrání utkání se Zlínem.

Sparta před víkendem ještě zpřísnila možná opatření. S okamžitou platností byl mimo zápasový režim pro veřejnost uzavřen celý areál tréninkového centra na Strahově. Vstup za bránu areálu je povolen pouze zaměstnancům, hráčům a členům realizačních týmů.

Ve čtvrtém kole ligy se neodehraje sobotní zápas Slovácko - Příbram, který byl odložen na neurčito. Důvodem je třináct nakažených osob ve středočeském týmu.

Problémy jsou také v Brně. Zbrojovka má pět osob s pozitivním testem na covid-19. Brněnský tým přerušil přípravu a o osudu nedělního ligového zápasu s Olomoucí musely rozhodnout sobotní kontrolní testy.

"Neodhalily žádný nový pozitivní případ mezi brněnskými hráči. Do utkání proti Sigmě Olomouc tak můžeme nastoupit," zvěstuje Zbrojovka na svém webu.

Reklama

Související témata: