Hlavní obsah

Sparťanský Lukaku dál řádí. Závěr trošku na infarkt, usmívá se Hložek

Praha

Tři góly a tři asistence. Taková je podle oficiálních statistik bilance osmnáctiletého sparťana Adama Hložka po čtyřech kolech fotbalové ligy. O jednu trefu možná přijde, protože televizní kamery odhalily v nedělním duelu se Zlínem (3:1) zásah stopera Procházky do vlastní sítě. Ale i kdyby teenager zůstal o jeden gól chudší, pořád bude nejlépe bodujícím hráčem soutěže. „Doufám, že to bude pokračovat,“ přeje si.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Adam Hložek a Lukáš Juliš oslavují gól na 3:1 v utkání se Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Už žádné rozkoukávání na straně hřiště. Adam Hložek od začátku nové sezony nastupuje v útoku a spolu s parťákem Lukášem Julišem vytvořili produktivní dvojku, která Spartu poprvé po čtyřech letech drží na první příčce tabulky.

„Snažíme se hrát jako Inter Milán. Adam je Lukaku, já jsem ten Argentinec (Lautaro Martínez - pozn. red.)," vtipkoval Juliš po úvodní výhře v Brně.

Také proti Zlínu mu kolega z útoku ideálně nachystal gól, kterým v nastavení pojistil tři body.

Až do Jiráčkova vlastního gólu dvě minuty před koncem se ovšem favorit s výtečně hrajícím Zlínem trápil.

„Náročné utkání, zase se nám nepovedl vstup tak, jak jsme chtěli. Inkasovali jsme rychlý gól a poločas prohráli. V půli jsme si řekli, že takhle to nejde, že musíme otočit. Povedlo se, i když závěr byl trošku na infarkt," líčí Adam Hložek pro klubovou televizi.

Dva hráči neprošli testy

Ševci hráli prakticky celý druhý poločas o deseti, přesto je zlomil až Jiráčkův vlastní gól dvě minuty před koncem.

„Zlín nás zaskočil, jinak by nám nedal gól. Chystali jsme se na ně, znali jejich rozestavení, přesto se vstup nepovedl. I když jsme vyhráli, tohle se nám nemůže stávat," uvědomuje si Hložek.

Foto: sparta.cz

Ladislav Krejčí mladší je momentálně mimo sparťanskou sestavu...

Do přípravy na zápas sparťanům zasáhl covid. V pátek museli zrušit trénink, nákaza jim vzala Ladislava Krejčího mladšího a Kozáka.

„Samozřejmě že každá ztráta je znát. Chyběli nám kvalitní hráči, ale Suk (Filip Souček) Láďu dobře nahradil. Přesto platí, že byla ztráta Láďu a Libora nemít k dispozici."

Mimořádně talentovaný teenager se nedávno v utkání na Slovensku stal nejmladším hráčem v historii české reprezentace.

„Máme za sebou jenom čtyři kola, ale je fakt, že se mi povedly. Tak snad to bude ještě lepší," doufá Hložek.

Reklama

Související témata: