Hlavní obsah

Příbram má už jen jednoho nakaženého. Vydezinfikovala všechny prostory

Už jen jednoho nakaženého hráče má fotbalová Příbram a nedělní zápas se Spartou chce na stadionu U Litavky sehrát. Problém je v tom, že mezi třinácti nakaženými virem Covid-19 z minulého týdne bylo devět fotbalistů. Karanténa jim končí v sobotu a je otázkou, co s nimi deset dní bez tréninku udělalo. Ostatní už mohou začít trénovat.

Foto: 1. FK Příbram

Dezinfekcí prošly prostory nejen kabiny příbramského fotbalového týmu.

Článek

„V sobotu nás čekají další testy, jejichž výsledky budeme vědět v neděli. Záleží na trenéru Pavlu Horváthovi, jestli a koho z hráčů, kterým skončí v sobotu karanténa, postaví do zápasu," řekl pro Sport.cz a Právo tiskový mluvčí klubu Tomáš Větrovský. Příbrami byl, odložen zápas 4. kola na Slovácku. Termín dohrávky zatím nebyl určen.

Příbramští neponechali po zjištění pozitivních nálezů z minulého týdne nic náhodě a během víkendu nechali vydezinfikovat všechny prostory zázemí stadionu, v nichž se pohybují hráči a realizační tým. A to včetně šaten pro domácí i hosty, ale i sekretariátu.

Foto: 1. FK Příbram

Očista kabin příbramského fotbalového celku.

„Jakmile jsme zjistili přítomnost viru Covid-19 v našem týmu, začali jsme situaci řešit. Nabídl se nám partner klubu pan Filip Svoboda z firmy NANO PLM+, který se postaral o kompletní dezinfekci všech prostor, kde se pohybují ligoví fotbalisté a realizační tým, za což mu moc děkujeme," řekl ředitel klubu Jan Starka.

Foto: 1. FK Příbram

Podrobnou očistou prošly i prostory sekretariátu příbramského klubu.

V rámci partnerské spolupráce provedla společnost NANO PLM+ aplikaci GCA ANTIVIRU, což je dlouhodobá preventivní certifikovaná antibakteriální aplikace se 120denní životností s antivirovým účinkem. Díky svým fyzikálním vlastnostem znemožňuje život, bakteriím, plísním, kvasinkám a jiným zdraví škodlivým mikroorganismům. Aplikace se provádí dle technologického postupu, to znamená kvalitního předčištění, dezinfekce (ionizování) a nanesení ochranné GCA aplikace, v tomto případě nástřikem. Důležitá je i údržba GCA aplikace, a to následným kvalitním úklidem za použití vodou ředitelného čističe GCA NEUTREN, který velmi dobře odstraňuje nejen nečistoty, ale také života neschopné viry a odumřelé bakterie. Takové gruntování budova, v níž je klubové zázemí, už dlouho nezažila.

„Ke sportu mám velmi blízko, a proto když nastala situace s koronavirem v 1. FK Příbram, rozhodl jsem se nabídnout naši pomoc, která zabezpečí po návratu hráčům čisté prostory bez virů," uvedl zástupce firmy NANO PLM+ Filip Svoboda.

Foto: 1. FK Příbram

Obavy z nemoci Covid-19 jsou v době druhé fáze koronavirové pandemie na místě.

Hráči se tak mohli vrátit do prostor, kde veškeré bakterie a viry byly zlikvidovány a následně byly povrchy ošetřeny GCA ANTIVIR aplikací, aby se hráči i realizační tým po dobu stodvacetidenní funkčnosti aplikace pohybovali v čistém a zdravém prostředí.

Reklama

Související témata: