Hlavní obsah

Slavii opouští sedmnáctiletá hvězdička, Tvrdík byl proti

Aktualizováno

Zakopal si i Ligu mistrů, byť juniorskou. V nabitém mistrovském kádru by se do áčka prosadil asi dost těžko, přitom první liga už ho láká. Sedmnáctiletý záložník Daniel Langhamer, který nastupoval v dosavadní části sezony převážně za B-tým, odchází z fotbalové Slavie do Mladé Boleslavi. Jedná se o přestup, sešívaní však mají možnost zpětného odkupu za pevně stanovenou částku.

Foto: fkmb.cz

Sedmnáctiletý záložník Daniel Langhamer přestoupil ze Slavie do Mladé Boleslavi.

Článek

Daniel Langhamer je ve Slavii od svých sedmi let. S A-týmem absolvoval dvě soustředění a zasáhl také do několika přípravných duelů sešívaného áčka. V uplynulé sezoně si v červenobílém dresu zahrál také mládežnickou Ligu mistrů, soutěžní zápasy hrával v sezoně 2019/20 hlavně za dorostenecký tým U19 a také za rezervní celek. Pravidelně také nastupuje za mládežnické reprezentační výběry Česka.

Teď přestupuje do Mladé Boleslavi, kde zabojuje o šanci v nejvyšší české soutěži. „Jsem velmi šťastný, že mohu být součástí týmu Mladé Boleslavi a posunout se do ligy. O svoji šanci se hodlám porvat," ujišťuje mladík na webu agentury Chovanec Sport Agency, která ho zastupuje.

„Ve Slavii o přestupu vůbec nechtěli slyšet. Sportovní ředitel Jiří Bílek i předseda představenstva Jaroslav Tvrdík byli rezolutně proti," poukazuje agent Ondrej Chovanec.

První liga ho láká

K odchodu velkého talentu nakonec přece jen došlo.

„Slavia je top klub a sen mnoha mladých hráčů jako jsem já. Jenže nyní hraje evropské poháry a sbírá tituly. I proto bere hotové hráče. Jsem jí za mnohé vděčný, strávil jsem tam krásných devět let. Nyní se však mohu posunout do ligy," vysvětluje odchod Langhamer.

„Pokud se Slavia v budoucnu ozve, váhat nebudu," ujišťuje.

Prodrat se do ligy by pro něj bylo v Edenu momentálně obtížné. Proto rád využil zájmu Mladé Boleslavi.

Za českou reprezentaci si připsal čtyřiadvacet startů ve třech věkových kategoriích (osm za U15, šest za U16 a deset za U17).

Reklama