Hlavní obsah

Zmrzlý dostal v pauze od Hubníka čouda. Pak zápas ve Zlíně premiérovým ligovým gólem rozhodl

Zlín

Premiérovým gólem v nejvyšší soutěži zařídil fotbalistům Olomouce druhý ligový triumf na venkovních hřištích v řadě. Jednadvacetiletý obránce Ondřej Zmrzlý netajil po vítězství Sigmy 1:0 ve Zlíně obrovskou spokojenost.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ondřej Zmrzlý z Olomouce se raduje z gólu.

Článek

Jak jste se octl z pozice levého beka při vaší rozhodující brance v soupeřově šestnáctce?

O přestávce mi dal náš kapitán Roman Hubník v kabině trochu čouda, že se málo zapojuju do ofenzívy. Tak jsem si vzal jeho výtky k srdci. Prakticky hned z prvního náběhu za soupeřovu obranu se mi podařilo skórovat. Jsem šťastný, že se mi na nasáklé trávě povedlo přesně zakončit.

Už víte, kolik vás bude premiérová trefa v první lize stát do týmové pokladny?

Tuším. Nějaká částka už v kabině zazněla. Její přesnou výši si raději nechám pro sebe. (úsměv).

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Roman Hubník z Olomouce, Youba Dramé ze Zlína a Martin Hála.

Jak se vám zápas ve Zlíně zamlouval?

Krásný fotbal pro diváky to rozhodně nebyl. Na vině byl i těžký terén. Pro nás je ovšem nejdůležitější, že máme tři body, pro které jsme si přijeli.

Po výhře 4:2 v Brně jste uspěli i na stadionu dalšího moravského soka a vybojovali jste už třetí vítězství v řadě. Se vstupem do sezony jste tedy spokojeni?

Pochopitelně. Máme z pěti duelů dvanáct bodů, což je skvělé. Určitě nám povedené zápasy zvedly sebevědomí. Kéž by nám to takhle šlo dál.

Za týden ovšem budete hostit favorizovanou Plzeň...

Na to utkání se moc těším. Uděláme všechno pro to, abychom s Viktorkou odehráli vyrovnanou partii a třeba ji i obrali o body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Olomouce Aleš Mandous udržel ve Zlíně čisté konto.

Asi je škoda, že do hlediště olomouckého stadionu nebude moct přijít víc než dva tisíce momentálně povolených diváků, že?

Přesně tak. Naše fanoušky jsme teď výhrami nalákali, z jejich strany bude zájem určitě o hodně vyšší. Opatření ale chápu, zdraví je nyní přednější.

V minulosti jste častěji nastupoval na místě defenzivního záložníka. Jak si teď zvykáte na postu levého obránce?

Není to pro mě zase tolik nové. Na pozici levého beka jsem občas hrál v dorostu, juniorce i mládežnických reprezentacích. Zkušenější parťáci mi navíc hodně pomáhají, třeba od Vaška Jemelky jsem dostal hodně cenných rad. A já jsem především rád, že hraju v základní sestavě. Je mi úplně jedno kde.

Reklama

Související témata: