Hlavní obsah

Nejpovedenější vstup do sezony. Šest plusových bodů v tabulce pravdy nás těší, je nadšený Látal

Zlín

Z úvodních pěti ligových kol vydolovali olomoučtí fotbalisté dvanáct bodů, díky čemuž se těší z nejpovedenějšího startu do sezony v historii samostatné české ligy. Není divu, že kouč Sigmy Radoslav Látal zářil po výhře svého mužstva 1:0 ve Zlíně spokojeností.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Olomouce Radoslav Látal.

Článek

Jak hodnotíte vítězný zápas?

Na těžkém terénu jsme uspěli proti silnému soupeři. Bylo to utkání se značným množstvím soubojů. My jsme velice dobře bránili a snažili se o rychlý přechod do protiútoku. V prvním poločase jsme ještě dva brejky nezužitkovali, avšak po změně stran nám vyšel hned ten první. Jednobrankový náskok jsme pak už uhájili a odvezli si tři důležité body.

Podruhé v řadě jste zvítězili na hřišti blízkého soupeře. Bylo střetnutí ve Zlíně hodně odlišné od předchozího duelu v Brně?

Výrazně. V utkání se Zbrojovkou se hrál aktivní fotbal, ale tentokrát to bylo, jak už jsem zmínil, mnohem víc o osobních soubojích. Zatímco v Brně jsme dvakrát inkasovali, ve Zlíně jsme byli v defenzívě o dost důslednější. Vyneslo nám to krásnou druhou výhru z venkovního stadionu.

Co jste hráčům v poločase zápasu ve Zlíně v kabině za bezgólového stavu řekl?

Že jsem spokojený s tím, jak drží na uzdě zlínské útočníky. Že mi ale u nich chybí ještě víc pokusů o náběh za soupeřovu obranu. Nebyli jsme při přechodu do útoku moc rychlí. Kluci si vzali moje slova k srdci a záhy po pauze jsme dali vítězný gól.

Proč nenastoupil záložník David Houska?

Potýká se s drobným zraněním. Nechtěli jsme riskovat jeho zhoršení.

Ze vstupu vašeho týmu do nového ročníku první ligy jste asi nadšený, že?

Měli jsme v úvodních kolech hodně těžký los, hráli jsme kupříkladu s Libercem a na Spartě. Přesto máme v tabulce pravdy šest plusových bodů, takže jsme samozřejmě spokojeni. Zvlášť když jsme z pěti utkání hráli třikrát venku.

V dalším ligovém kole budete hostit loňského vicemistra z Plzně. Asi vás mrzí, že do hlediště mohou maximálně dvě tisícovky fandů...

Je to tak. Velká škoda, že jich nemůže přijít víc. Na atraktivní duel s Viktorkou by za normálních okolností asi byly tribuny hodně zaplněné. Taková je ale teď doba a my musíme být rádi, že nás naši příznivci jezdí podporovat i na stadiony soupeřů. V Brně i ve Zlíně nám hlasitým povzbuzováním moc pomohli.

Reklama

Související témata: