Hlavní obsah

Podělali jsme se, v tom to bylo, nehledal kouč Slovácka omluvu pro třígólový příděl v Edenu

Praha

Chraptěl, sípal, neměl slov... „Podělali jsme se. A zbytečně,“ čertil se trenér Slovácka Martin Svědík poté, co v sobotním večeru odkoučoval v pražském Edenu stý ligový zápas v kariéře. Samo sebou že prohra 0:3 se mu skousávala těžce, pochopitelně že měl o vystoupení svých svěřenců jinou představu. Zvlášť, když v mistrovském týmu Pražanů nezůstal po úterním kvalifikačním duelu s dánským Midtjyllandem kámen na kameni, neboť domácí kouč Trpišovský udělal v sestavě hned devět změn.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Článek

„Do zápasu jsme vstoupili přímo strašně," nedokázal Svědík pochopit, co jeho tým v Edenu v první půlhodině předváděl. Po 71 sekundách inkasoval poprvé, ještě před naplněním úvodní půlhodiny podruhé.

„Byl to od nás zbytečně ustrašený výkon, který strašně mrzí. A chyby, který jsem se dopouštěli, zrovna tak. Poté, co balon propadne v naší šestnáctce přece nemůžeme faulovat. Anebo nechat Kúdelovi prostor, aby tak nádherně trefil balon," zlobil se na hráče, že sami nabídli Slavii dvoubrankové vedení.

„Přitom jsme se na začátek zápasu připravovali a trenér nás upozorňoval, že Slavia střílí v úvodu góly hodně často. A před slávistickými standardkami nás varoval také. A my ve druhé minutě inkasujeme z penalty a druhou branku dostaneme po standardní situaci," přiznával Lukáš Sadílek, že se trenér zlobil na mužstvo oprávněně.

„Však také na nás o přestávce hodně řval. Aby ne, když jsme se na Slavii chystali a pak jsme nesplnili úkoly, které nám dal," činil pokání i on.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Lukáš Sadílek ze Slovácka.

„I já zápas pokazil. Kdybych v úvodu druhé půle snížil na 1:2, domácí by znervóznili. Ale asi jsem při hlavičce moc mířil," připomínal kuriózní situaci, kdy se míč z jeho hlavy odrazil od jedné tyče Kolářovy brány k druhé, aby putoval zpátky do hřiště.

„A měl jsem i další příležitosti," nepopíral, že mohl utkání zdramatizovat.

„Právě v produktivitě je mezi oběma týmy obrovský rozdíl. Slavia své šance proměnila, zatímco my je nedáme," vypočítával Svědík, co všechno měl svým svěřencům v Edenu za zlé.

V nucené herní pauze způsobené odkladem zápasu s Příbramí v minulém kole se přitom důvody nehledal.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Slovácka Vít Nemrava.

„Jistý herní výpadek to sice představovalo, ale na něj bych se nevymlouval. Rád vítězím, nerad prohrávám, takže těžko skousávám, že jsme se na Slavii lidově řečeno zbytečně podělali," nechal se slyšet kouč Slovácka.

„Cením si sice zlepšeného výkonu ve druhé půli, kdy jsme měli i šance se zápasem ještě něco udělat, inkasovaný gól na konci utkání ale zase vypovídal o všem. Vždyť jsme ho dostali opět ze standardní situace, při které chyboval i gólman," neopomněl Svědčík připomenout, že Nemravovi proletěla střela Provoda mezi rukama.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava