Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 3:0Slovan šetřil opory a v Ďolíčku dostal facku. Nováček ho trestal už do půle

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Toml 1 : 0
44. Pfeifer 2 : 0
61. Hlavatý (penalta) 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Pardubic si ve svém azylu u Botiče připsali cenný skalp. V Ďolíčku v rámci nedělní partie 5. ligového kola skolili Liberec 3:0 poté, co na vítězství zadělali dvěma trefami v první půli, kdy se trefili Toml a Pfeifer. Triumf 3:0 ještě v 60. minutě pojistil z pokutového kopu Hlavatý. Východočeši tak ze tří zápasů před vlastními fanoušky urvali sedm bodů.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva Michal Fukala z Liberce, Cadu z Pardubic a Michal Beran z Liberce.

Článek

Slovan po úspěšné bitvě v Giurgiu pošetřil před čtvrtečním play off Evropské ligy řadu hráčů ze základní sestavy. Jen mezi náhradníky usedli Mosquera, Hilál, Hromada, Tijani. Pešek, Mikula a Kačaraba nebyli ani v nominaci. Na stoperu se představili Chaluš s Jugasem a v úvodní pětačtyřicetiminutovce je domácí řádně zaměstnávali. Nejprve ve slibné pozici hlavičkoval Černý jen do rukavic Nguyena, poté Jeřábek na přední tyči pálil po rohu z první vysoko nad břevno.

Liberečtí dopředu moc nehrozili. Po chybné malé domů domácích rychle zakombinovali, Beranovu střelu ale lapil Boháč. Pardubickým chyběl potrestaný Prosek, poprvé v základu nastoupil uzdravený tahoun Hlavatý, který se dočkal se spoluhráči po půl hodině hry gólové radosti. Přetažený centr Surzyna na zadní tyč vrátil Černý od brankové čáry před branku a stoper Toml míč snadno doklepl do brány.

Východočeši pokračovali v aktivitě a těsně před pauzou jásali v Ďolíčku podruhé. Černý elegantně posunul balon Pfeiferovi, jenž po zemi zvýšil na 2:0.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Filip Čihák z Pardubic (vpravo) a Júsuf Hilál z Liberce.

Modrobílým se nedařilo a trenér Hoftych provedl do druhé půle změny. Na hřiště poslal Hromadu s Csánem a brzy po přestávce se málem radovali z korekce stavu. Po přiklepnutí pálil Matoušek vedle levé tyče. V 50. minutě pak hosté spálili obrovskou šanci. Matoušek uvolnil Koscelníka, který ale pálil vysoko nad bránu.

V době kdy hosté stupňovali nápor, však udeřilo na druhé straně. Liberečtí po rohovém kopu zahráli v šestnáctce rukou a hlavní rozhodčí Orel nařídil penaltu, kterou ranou pod břevno proměnil Hlavatý.

Pardubičtí poté náskok bez potíží hlídali a mezi elitou slaví druhé vítězství.

5. kolo první fotbalové ligy (hráno v Praze v Ďolíčku):
FK Pardubice - Slovan Liberec 3:0 (2:0)
Branky: 31. Toml, 44. Pfeifer, 61. Hlavatý z pen. Rozhodčí: Orel - Myška, Leška. ŽK: Cadu (Pardubice). Diváci: 857 (limit 2000 diváků na stadionu).
Pardubice: Boháč - Cadu (84. Čihák), Šejvl, Toml, Surzyn - Jeřábek - Tischler, Solil, Hlavatý (85. Ewerton), Pfeifer (75. Sláma) - Černý (65. Petráň). Trenér: Novotný.
Liberec: Nguyen - Koscelník, Chaluš, Jugas, Fukala - Beran, Cancola (62. Mosquera), Mara (46. Hromada), Matoušek (73. Barac) - Rabušic (46. Csáno), Rondič (62. Hilál). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: