Hlavní obsah

To byl kalup! Můj nejrychlejší gól v kariéře, zářil plzeňský Čermák po výhře nad Brnem

Praha

Z druhé minuty uběhlo sotva pár vteřin a záložník Plzně Aleš Čermák už zvedal ruce nad hlavu. Bleskovým gólem položil základ k výhře nad Brnem 4:1. „Když se člověk trefí na začátku, dodá mu to sebevědomí. Za celou kariéru jsem tak rychlý gól asi nedal," culil se po utkání Čermák, který uklidil pohotově do sítě přihrávku Buchy z levé strany.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z úvodního gólu Aleše Čermáka (uprostřed).

Článek

Na Zbrojovku je specialista. V dubnu 2018 jí vstřelil dokonce hattrick. Pokud by měl štěstí, mohl tento počin v neděli v Doosan Aréně zopakovat. Jednu šanci mu brankář Šustr chytil, potom Čermák pálil v solidní pozici kousek před šestnáctkou nad.

„Příležitosti na hattrick jsem měl. Rozhodně jsem mohl přidat aspoň druhou branku," podotkl 25letý záložník, který si pochvaloval herní dominanci nad prvoligovým nováčkem. „Pomohl nám pochopitelně rychlý gól, soupeř musel hrát víc otevřeně. Nám se tím pádem hrálo líp, jenom jsme mohli být víc produktivní. Vytvářeli jsme si spoustu předfinálních situací. Jen škoda, že jsme nedali víc branek," prohlásil Čermák.

Vzhledem ke značné obměně základní sestavy kvůli čtvrtečnímu důležitému duelu o účast v základní skupině Evropské ligy na půdě Beer Ševy, měl vedle sebe po delší době namísto Káčera mladého Buchu. Rozuměli si stejně dobře.

„Každý z nich je typologicky jiný, ale oba mají vysokou kvalitu. Nechci soudit, jestli se mi s někým hraje nebo nehraje líp. Jde o zbytečné spekulace, máme uprostřed zálohy spoustu hráčů, a je jedno, kdo tam zrovna nastoupí," dodal Čermák.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.