Hlavní obsah

Horváth: Složit jedenáctku? Nebylo to těžké. Jiní hráči prostě nebyli

Fotbalisté Příbrami se postavili rozjeté Spartě v sestavě, v jaké už se možná na hřišti nesejdou. Začátkem týdne bylo mimo hru deset hráčů. Dílem pozitivně testovaných na covid-19, dílem v preventivní karanténě. I přes tíživou situaci zůstal kouč Pavel Horváth nad věcí...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Pavel Horváth udílí pokyny hráčům během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

„Složit jedenáctku? Nebylo to těžké. Jiní hráči prostě k dispozici nebyli," pravil po nedělním utkání Horváth, který pečlivě mapoval situaci a získával informace, kdo bude moci hrát.

„Když k nám přišel Zdeněk Folprecht, měli jsme o základní jedenáctce jasno. Postupně se do tréninku zapojovali také kluci z rezervy. Na lavičku šli i dorostenci. Přesto, že nám chybělo sedm hráčů, dali jsme dohromady velmi silnou středovou řadu. Honzu Rezka jsme stáhli z hrotu útoku právě do zálohy, dopředu šel mladý Pinc. Do středu obrany se vrátil Jarda Tregler vedle Petra Kleščíka. Jiné stopery jsme prostě neměli," vypočítal kouč.

Kdo byl pozitivní nebo zraněný, Příbram pečlivě tajila. Ne jako taktickou variantu, ale s ohledem na samotné hráče a jejich nejbližší. Při pohledu na soupisku k zápasu chyběli z hráčů, kteří by nejspíš nastoupili, gólman Melichar, stoper Kingue, obránce Kvída, záložníci Antwi, Vais, Petrák a Zorvan.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Kleščík (vlevo) z Příbrami a Adam Hložek ze Sparty v ligovém utkání.

Horváth ale byl právem spokojený s přístupem a výkonem svých svěřenců. „Pětičlenná záloha hrála dobře, tím, že Sparta nastoupila se čtyřmi obránci a dvěma útočníky, měli jsme ve středu hřiště početní převahu. Pětasedmdesát minut jsme byli Spartě vyrovnaným soupeřem, v první půli jsme ji přestříleli 5:3, ale prohrávali jsme 1:2. Jenže nám pořád chybí důraz, ten chtíč dostat balón do sítě. Nejsme efektivní v zakončení, což naopak Sparta byla. A děláme chyby v defenzívě, i když ztrát jsme neměli tolik, ukázaly se jako klíčové. Takové chyby prostě dělat nesmíme, neustále si to říkáme, ale pořád to je běh na dlouhou trať. Navíc jsme opět neuhlídali standardku," litoval příbramský kouč.

Reklama

Související témata: