Hlavní obsah

Buon Appetito! Tagliatelle bolognese podle Krejčího začínají Spartě chutnat

Příbram

Velký návrat na Letnou z Boloni uvedl jeho kamarád. Populární kuchař Emanuele Ridi uvařil na počest Ladislava Krejčího staršího pravé italské tagliatelle bolognese. Zkušený fotbalový reprezentant se pomalu rozehrává a Spartě začínají jeho laskominy chutnat. Po zranění se teprve podruhé postavil do základní sestavy a ve vítězném duelu v Příbrami (3:1) byl s jedním vstřeleným gólem a jednou asistencí hráčem zápasu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí starší ze Sparty během utkání v Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Brali ho zpátky pro jeho zkušenosti. A také doufali, že bude produktivní.

Očekávání začíná plnit. Při obnoveném debutu v Karviné přihrál na gól. Proti Zlínu byl poprvé v základu, po faulech na něj padla červená karta a později penalta. V Příbrami si připsal bilanci jedna plus jedna.

„Hlavní je, že byl těžký zápas vítězný. Jsem rád, že jsem pomohl týmu nějakými body," usmívá se Ladislav Krejčí.

Vítězný gól vstřelil hlavou, což je v jeho případě dost velká rarita.

„Nepřemýšlel jsem, jak první gól po návratu do Sparty dám. Hlavně jsem si říkal, aby přišel co nejdřív. Povedlo se, jsem rád," pochvaluje si v rozhovoru pro klubovou televizi muž přezdívaný jako Laco nebo Itálie.

Třetí gól v Příbrami vstřelil Ladislav Krejčí mladší uváděný jako LK 37 či Brno. V kabině tak odlišují dva záložníky zcela shodného jména.

Začátek mají skvělý

Podstatné však pro mužstvo je, že Sparta zažívá nejlepší vstup do ligy za posledních devět let. Po pěti kolech má stále plný bodový zisk. Takhle si start představovala...

„Samozřejmě, začátek je skvělý. Ale máme před sebou spoustu práce a zatím to vůbec nic neznamená," upozorňuje Krejčí starší.

Trenér Kotal ho využívá i napravo, v Příbrami ale záložníka postavil na jeho tradiční levý kraj.

„U prvního gólu jsem měl míč na svou silnou nohu. Věřil jsem si, že ho na Juldu (Lukáše Juliše) procpu. Není pro mě problém, na které straně nastupuji. Kde mě budou trenéři potřebovat, hlavně chci odevzdat maximum, plnit úkoly," ujišťuje Krejčí starší.

Reklama

Související témata: