Hlavní obsah

Slavia přichází o svého Robocopa! Coufal podle Tvrdíka přestupuje do West Hamu

Praha
Aktualizováno

Fotbalista Vladimír Coufal opouští Slavii a přestupuje do West Hamu, kde ještě musí ve čtvrtek projít zdravotní prohlídkou. Podle předsedy představenstva Pražanů Jaroslava Tvrdíka anglický klub zaplatí za českého reprezentačního obránce šest milionů eur, což je zhruba 162,5 milionu korun. Šéf Slavie o tom po vyřazení červenobílých v kvalifikaci Ligy mistrů informoval na sociální síti Twitter.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Coufal ze Slavie odchází...

Článek

Coufal ve West Hamu doplní dalšího bývalého hráče Slavie a českého reprezentanta záložníka Tomáše Součka, který přišel do klubu hrajícího Premier League v zimě. V týmu Kladivářů nejprve na jaře hostoval a v létě pak do londýnského celku přestoupil. Souček stál West Ham přes půl miliardy korun a stal se v tomto ohledu rekordmanem české ligy.

"Poděkoval jsem obrovskému bojovníkovi a srdcaři Vladimíru Coufalovi za jeho skvělé působení ve Slavii. Na základě uzavřené smlouvy přestupuje do WHU. Podmínkou přestupu je zdravotní prohlídka zítra v Londýně. Cena transferu je 6 milionů eur. Vláďo, ať se ti v Premier League daří," uvedl Tvrdík na Twitteru poté, co Slavia prohrála v odvetě play off Ligy mistrů na půdě Midtjyllandu 1:4 a do skupiny nepostoupila.

Coufal přišel do Slavie předloni v létě z Liberce a stal se jednou z opor vršovického týmu. Osmadvacetiletý krajní bek získal s Pražany v uplynulých sezonách dva české tituly a vloni si s nimi zahrál skupinu Ligy mistrů. V létě s vršovickým klubem prodloužil smlouvu do roku 2024, ale nyní Eden opouští.

Sestřih utkání Midtjylland - SlaviaVideo: O2 TV Sport

Angažmá, o němž si netroufal ani snít, je tedy na spadnutí! Osmadvacetiletý zadák zamíří do Premier League.

„Zájem o Vladimíra je dlouhodobý. Nicméně jsme se domluvili, že řešení bude podobné jako v případě Alexe Krále," avizoval trenér Jindřich Trpišovský paralelu s bývalým záložníkem Pražanů, který minulý rok v létě pomohl klubu z Edenu postoupit do Ligy mistrů přes Kluž a následně podepsal pohádkový kontrakt ve Spartaku Moskva, tudíž si milionářskou soutěž v dresu Slavie už nezahrál.

Klidně by v Edenu zůstal

„Nemám důvod utíkat. V Praze jsem našel druhý domov, stejně tak ve Slavii. V klubu jsem náramně spokojený. Klidně v Edenu zůstanu do konce kariéry," pronesl Coufal, když v létě prodloužil ve Slavii kontrakt do roku 2024.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hotovo, dvacet! Fotbalisté Slavie Praha Jan Bořil, Nicolae Stanciu, Vladimír Coufal slaví zisk titulu po derby se Spartou.

Ve čtvrtek by však měl odletět do Londýna, kde absolvuje lékařskou prohlídku, a pak podepíše připravený kontrakt. Už před časem se o jeho služby zajímaly kluby z německé nejvyšší soutěže, ale Slavia v touze po Lize mistrů všechny nabídky smetla ze stolu. „Pokud v budoucnosti přijde možnost zajímavá pro mě i klub, můžeme jednat. Ale je mi jasné, že přednost budou stále více dostávat mladší hráči," přemítal Coufal, jehož kariéra v nejvyšším fotbale se v jednom okamžiku zdála být ztracená. Nebyl totiž dost dobrý pro kádr ostravského Baníku a na čas putoval do výkonnostního fotbalu.

Přes Hlučín, Opavu a Liberec se dostal do pražské Slavie, které dal v létě 2018 přednost před Spartou. „Myslím, že úspěch Slavie je zadostiučiněním i pro Liberec, když mnozí tvrdili, že já a další kluci ze Slovanu nejsme dost dobří," usmál se při pohledu zpět obránce přezdívaný Robocop kvůli mimořádné fyzické připravenosti a obrovské odolnosti.

Foto: slavia.cz

Šéf klubu Jaroslav Tvrdík se vypravil do Rakouska prodloužit smlouvy s Janem Bořilem (vlevo) a Vladimírem Coufalem.

„Splnil jsem si sen a získal se Slavií druhý titul v řadě. Vládneme českému fotbalu, což je pozitivní. Když hraje člověk dobře, lidé si ho všímají. Je snadné zaujmout v týmu, který šlape, než když je člověk v nefunkčním mančaftu," přemítal Coufal.

V jeho případě určitě nepůjde o nejdražší přestup v historii českého fotbalu, jako když dres Kladivářů oblékl Souček. Ale o naplnění mimořádného snu.

Není bez zajímavosti, že ze Slavie jde v průběhu letošního roku o třetí transfer do West Hamu. Kádr tamního profesionálního ženského týmu totiž posílila v létě Kateřina Svitková.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 5. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články