Hlavní obsah

Sparta - Jablonec 2:1Produktivní útočníci zařídili šestou výhru a další dárek Kotalovi, závěr byl hektický

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Juliš 1 : 0
34. Hložek 2 : 0
76. Čvančara 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Maximalistický plán je splněn. Letenští se s ohledem na los zavázali, že všechny zápasy do druhé reprezentační pauzy vyhrají. A opravdu, fotbalisté pražské Sparty v utkání 6. kola Fortuna ligy porazili Jablonec 2:1 a jako jediní v soutěži jsou dál stoprocentní. Trenér Kotal se tak po atraktivním losu Evropské ligy dočkal dalšího dárku k pátečním 68. narozeninám. Výsledek určili útočníci v ráži, Juliš vede s šesti trefami tabulku střelců a Hložek je s bilancí čtyř gólů a čtyř asistencí nejproduktivnějším hráčem ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Sparty Adam Hložek během ligového utkání s Jabloncem.

Článek

Vítězná sestava se nemění, jednu změnu proti poslednímu duelu v Příbrami však trenér Kotal přece jen udělal. Místo Karlssona nasadil do základní sestavy Trávníka, který přišel na Letnou právě z Jablonce. Mohli si tak připsat jubilejní 200. ligový start.

Severočeši začali hodně opatrně, až příliš ochotně se nechali přikovat na svoji polovinu. Letenští kroužili kolem jejich šestnáctky, zakončovat se snažil především Hložek, ale přesnost mu chyběla. První velkou šanci tak měl soupeř, zkušený Pilař z brejku připravil ideální pozici pro Ladru a jeho rána v 21. minutě jen těsně minula domácí branku.

Sparta svoji převahu korunovala přesně na konci první půlhodinky. Hložek uvnitř malého vápna nabil Julišovi a aktuálně nejlepší ligový střelec si i s přispěním teči jednoho z obránců připsal šestý podzimní gól. Lídr tabulky si vzápětí náskok pojistil. Trávník potvrdil zlepšení formy, kvůli němuž si o místo řekl, předložil finální přihrávku Hložkovi a na jeho zakončení z hranice malého vápna brankář Hrubý ani nezareagoval.

Druhý poločas začal Jablonec aktivněji. Pilař nejprve otestoval Heču, pak před ním uhasil nebezpeční Čelůstka. Lehce zraněný Juliš si řekl o střídání a přepustil místo Kozákovi. Hosté poslali na hřiště vysoké útočníky Doležala s Čvančarou, začali hrát odvážněji a kousat, takže nebylo divu, že šance na jejich straně přibývaly.

V 76. minutě dokonce Pilař trefil tyč a Čvančara poslal míč do odkryté branky. Pomezní sice odmával ofsajd, videorozhodčí Marek však situaci dlouho zkoumal a první ligovou trefu nakonec jabloneckému útočníkovi potvrdil.

Jablonec ožil ještě víc, po rohu měl velkou šanci Štěpánek. Heča zneškodnil velkou šanci Pleštilovi a Zelenému. Naopak Štěpánek v nastavení uhasil tutovku Sparty.

Domácí v dramatickém závěru výhru uhájili a doskočili druhé Slavii o pět bodů. Sešívaní mají utkání v Ostravě k dobru.

První fotbalová liga - 6. kolo:
Sparta Praha - FK Jablonec 2:1 (2:0)
Branky: 30. Juliš, 34. Hložek - 78. Čvančara. Rozhodčí: Pechanec - Vlasjuk, Vaňkát - Marek (video). ŽK: Plechatý, Dočkal - Štěpánek, Hübschman, Rada (trenér).
Sparta: Heča - Plechatý, Čelůstka, Ladislav Krejčí mladší - Ladislav Krejčí starší (88. Polidar), Sáček, Dočkal, Trávník (78. Souček), Hanousek - Juliš (56. Kozák), Hložek. Trenér: Kotal.
Jablonec: V. Hrubý - Haitl, Martinec, Štěpánek, Podaný (87. Pleštil) - Ladra, Hübschman, R. Hrubý (65. Doležal), Považanec, Pilař (78. Zelený) - Schranz (65. Čvančara). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: