Hlavní obsah

Slavia díky penaltě vyhrála nad Baníkem a pronásleduje Spartu. Plzeň brala jen bod

Praha
Aktualizováno

Vedoucí Sparta se štěstím udržela plný bodový zisk a hodila tak rukavici svým pronásledovatelům. Další bodovou ztrátu si připsala Plzeň, když remizovala na Hané se Sigmou Olomouc 2:2. Liberec doma bez problémů vyhrál nad Příbramí 3:0, když se hattrickem blýskl útočník Michael Rabušic. Na domácí půdě slavili i Bohemians, když zvítězili nad Zlínem 2:0. V posledním duelu Baník prohrál se Slavií 0:1, když zápas rozhodl dvacet minut před koncem Stanciu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jan Bořil ze Slavie a Dyjan Carlos De Azevedo a Daniel Tetour z Ostravy.

Článek
Fotogalerie

Obhájce titulu Slavia se po středeční porážce 1:4 na půdě Midtjyllandu a vyřazení ve 4. předkole Ligy mistrů výsledkově zvedla v duelu s Baníkem. O vítězství v utkání plném emocí rozhodla penalta, kterou proměnil Rumun Stanciu. Ostravští se hodně zlobili na sudího, dožadovali se toho, že před rozhodující akcí měli zahrávat rohový kop. Oba týmy měly řadu šancí, ale buď neměli střelci přesnou mušku, nebo zářili oba gólmani.

Plzeň, která ve 4. předkole Evropské ligy nestačila na Beer Ševu a druhý ročník po sobě zůstane bez pohárů, jen remizovala v Olomouci. Západočeši v dramatické bitvě rychle prohrávali, ale manko brzy srovnala Kobra, tedy útočník Ondrášek. Pak po penaltovém zákroku explzeňského Hubníka dokonce poslal Viktorii do vedení Čermák, ale tři body si Západočeši neodvazli. Falta totiž deset minut před koncem vyrovnal. Plzeň tak sice s Olomoucí od března 2012 neprohrála a to už 13x za sebou, ale bod je jim tentokrát nejspíše málo.

Hodinu se Liberec v útoku trápil, pak však kouč Pavel Hoftych poslal na hřiště Michaela Rabušice a ten za patnáct minut rozhodl bitvu s Příbramí hattrickem. Dva góly dal zkušený útočník z pokutového kopu. Slovan vyhrál jasně 3:0, hosté stále čekají na první vítězství.

Bohemians 1905 po dlouhých 26 letech porazili doma Zlín, v nedělním duelu 6. kola první ligy zvítězili góly Hronka a Keity 2:0. Naposledy se z výhry nad Moravany v Ďolíčku radovali v září 1994. Pražané vyhráli v nejvyšší soutěži poprvé od úvodního kola.

Program 6. ligového kola
Pátek
Slovácko - Pardubice 0:1
Sobota
Opava - Teplice 2:1
Brno - Karviná 0:2
Mladá Boleslav - České Budějovice 2:2
Sparta - Jablonec 2:1
Neděle
Liberec - Příbram 3:0
Branka: 64. z pen. a 76. a 78. Rabušic.
Olomouc - Plzeň 2:2
Branky: 13. Hála, 70. Falta - 17. Ondrášek, 63. Čermák z pen.
Bohemians - Zlín 2:0
Branky: 32. Hronek, 87. Keita.
Ostrava - Slavia 0:1
Branka: 69. Stanciu z pen.

Reklama