Hlavní obsah

Liberec - Příbram 3:0Liberecký Rabušic slaví hattrick! Stihl ho za patnáct minut

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Rabušic (penalta) 1 : 0
76. Rabušic 2 : 0
79. Rabušic (penalta) 3 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Hodinu se Liberec v útoku trápil, pak však kouč Pavel Hoftych poslal na hřiště Michaela Rabušice a ten za patnáct minut rozhodl hattrickem. Dva góly dal zkušený útočník z pokutového kopu. Slovan porazil Příbram 3:0. Hosté stále čekají na první vítězství.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michael Rabušic z Liberce se raduje z proměněné penalty. Proti Příbrami zaznamenal hattrick.

Článek
Fotogalerie

Liberec ve čtvrtek postoupil do základní skupiny Evropské ligy a v jeho sestavě i na lavičce chyběl pravý bek Koscelník. Poprvé v lize v základní sestavě nastoupil útočník Csáno.

V prvním poločase byl Liberec aktivnější než hosté. Příbram tlačil, hra do plných mu příliš nesedí, v předfinální fázi se trápil. Hned v první minutě to předznamenal Matoušek, jenž v dobré pozici nepřihrál, ani nebezpečně nevystřelil.

Modrobílí hrozili především ze standardních situací. V úvodní části Slovan zamířil mezi tyče jen dvakrát. Nejblíže gólu byl v poslední minutě před pauzou. Kapitán domácích Mikula parádně přenesl hru na pravou stranu, kde našel rozběhnutého Matouška. Útočník Liberce vlétl do šestnáctky soupeře, kde se vyhnul Svobodovi a levačkou vystřelil. Melichar střelu vyrazil.

Blíže otevření skóre však byli hosté. Ve 38. minutě Pilíkovu střelu z přímého volného kopu Nguyen vyboxoval mimo pokutové území. Tam z voleje pálil Vávra a trefil tyč domácí branky. Mimochodem Pilík nastoupil v příbramském dresu k 235. ligovému utkání, čímž překonal klubovou legendu Marcela Máchu. V poločase šel do kabin se svými parťáky za bezbrankového stavu.

Po přestávce domácí opět zahrozili z přímáku, z něhož nebezpečně pálil střídající Nešický. Kouč Pavel Hoftych pak oživil ofenzivu, na hřiště poslal čerstvé Rabušice s Rondičem.

Po dlouhém autu do vápna napálil Mikula, hrající 150. prvoligové utkání, břevno Melicharovy branky. Severočeši udeřili v 64. minutě z pokutového kopu. Ten sudí Proske nařídil po faulu Soldáta na Mosqueru a jeho verdikt potvrdil i VAR. Penaltu s jistotou proměnil střídající Rabušic, byť Melichar stranu vystihl.

Zvýšit mohl v 72. minut Matoušek, jenže po chybě vyběhnuvšího Melichara se unáhlil a míč nenahrál lépe postavenému spoluhráči, ani se nepokusil trefit odkrytou branku.

Výhru chvíli před koncem pojistil Rabušic, který zcela volný po Peškově nahrávce překonal Melichara střelou z jedenácti metrů. O chvíli později dva tisíce fanoušků vyvolávali jeho jméno potřetí. Po dalším faulu ukázal hlavní arbitr na penaltu znovu, k míči se postavil opět Rabušic a završil svůj první hattrick v nejvyšší soutěži.

6. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - 1. FK Příbram 3:0 (0:0)
Branky: 64. z pen., 76. a 79. z pen. Rabušic. Rozhodčí: Proske - Dresler, Mikeska - Houdek (video). ŽK: Csáno - Pinc, Svoboda. Diváci: 2000 (limit 2000).
Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Tijani, Mikula - Hromada (46. Nešický), Mara - Matoušek (72. Pešek), Beran (57. Rabušic), Mosquera (83. Barac) - Csáno (57. Rondič). Trenér: Hoftych.
Příbram: Melichar - Nový, Kleščík, Tregler, Svoboda - Soldát - Pilík (82. Vais), Rezek (83. Cortez), Folprecht, Vávra (83. Hájek) - Pinc (56. Antwi). Trenér: Čuhel.

Reklama

Související témata: