Hlavní obsah

Po dlouhé době jsme vyhráli, i když jsme nebyli lepší, uznal Trpišovský

Ostrava

První přímou střelu vyslali fotbalisté Slavie na ostravského brankáře Laštůvku až ve druhém poločase. Dohromady jich v Ostravě vyslali mezi tři tyče tři. Přesto mají zásluhou proměněného pokutového kopu Stancia po faulu na střídajícího Tecla tři body za výhru 1:0. „Pro Ostravu to bylo velmi kruté, pro nás stoprocentně šťastné. V první půli bylo na hřišti jen jedno mužstvo a jen díky Kolymu (Ondřeji Kolářovi), nějakým okolnostem a šťastným zákrokům některých hráčů jsme se udrželi v zápase. Po dlouhé době přišel zápas, kdy jsme nebyli lepší a vyhráli jsme,“ uznal trenér Pražanů Jindřich Trpišovský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský po utkání s Ostravou.

Článek

První poločas nebyl z vaší strany dobrý, čím si to vysvětlujete? Byla znát fyzická, nebo spíše psychická únava po středečním vyřazení z Ligy mistrů v Dánsku?

Asi všechno dohromady. Plus dobrý a velmi motivovaný výkon Ostravy. Hráli jsme tu potřetí během čtyř měsíců a ty zápasy jsou tady pokaždé stejně těžké. Dneska mám pocit to úplně gradovalo. V první půli se k tomu přidalo i to, že jsme byli všude druzí, i kluci přiznávali, že jim nešly nohy. Naštěstí nám ve druhém poločase pomohli čerství hráči. Je to poučení do budoucna, nemůžeme si myslet, že nás pokaždé takhle Koly podrží, nebo že ty šance přežijeme.

Jak moc jste pracovali po vyřazení na to, abyste přepnuli na vítězný mód?

Pracovali jsme hodně, ale v první půli to vůbec nebylo vidět. Do zápasu jsme vstoupili hrozně špatně a popravdě jsme měli v poločase prohrávat možná o víc než o jeden gól. Ve všem jsme tahali za kratší konec. Jsem rád, že jsme se ve druhém poločase zvedli, zlepšili se vlastně ve všem, a to nám tady zachránilo ten výsledek. Dneska si musíme přiznat, že Ostrava byla běžecky, fotbalově i co se týče agresivity mnohem lepší. Ale jsem rád, že jsme tu druhou půli díky Kolymu i čtyřem obráncům vzadu přežili. Měli jsme šanci s tím zápasem něco udělat, což se nám ve druhém poločase i povedlo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Slavie se radují z gólu.

Do druhé půle šel jako třetí útočník Tecl. Cítil jste, že to v útoku není ono?

Určitě. Petar (Musa) byl studený, nevýrazný. Na druhou stranu jsme ho nechtěli střídat, protože víme, jak umí být nebezpečný. Vždy, když dostane malinký fén, tak se probere. To se stalo a druhou půli byl už lepší. Věděli jsme, že Standu na hřiště potřebujeme dát. Je tady hodně hráčů, kteří jsou mladí, a věděli jsme, že pomůže Bořilovi i Kúdelovi s organizací hry a vítěznou vírou, což se stalo.

Sledoval jste nedělní premiéru Vladimíra Coufala v obraně West Hamu?

Koukali jsme s trenéry i s některými hráči, viděli jme celý zápas. Byla to skvělá premiéra, navíc výhra na Leicesteru 3:0. Cuf jim asi vyrazil dech tou svojí defenzivou, protože tam jenom v prvním poločase zachránil tři strašně nebezpečné situace například Vardyho ve vápně. Je to pro něj určitě strašně těžké. Nové mužstvo, hrál hned po třech dnech od toho vyřazení, plus to cestování. Klobouk dolů před ním, jak to zvládl, měl to strašně těžké. Strašně mu to přeju. Myslím, že oba ze Sukem (Tomášem Součkem) tam přinesli takovou tu nezdolnou mentalitu, nasazení a víru ve vlastní schopnosti. To je přesně to, co nám v první půli proti Ostravě chybělo.

Jak nahradíte Coufala. Bude to Holešem, který na pravé straně obrany hrál v Ostravě?

Ta první volba je Tomáš Holeš, i když to to pro něj není jednoduché, protože se dva měsíce přeškoloval na střed a teď za tři dny skočil na pravou stranu. Druhou možností je nový hráč z Dánska, kterého bychom chtěli přivést. Uvidíme, zda se nám ho podaří dodělat. Je to mladý kluk ze zahraničí, už v Česku hrál a má velký zájem. Dnes to vypadalo nadějně, tak uvidíme.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.