Hlavní obsah

Plzeň pouští svého obra! Chorý míří do Belgie

Aktualizováno

Odchod těsně před uzávěrkou přestupů. Vytáhlý forvard Tomáš Chorý odchází z fotbalové Viktorie Plzeň na hostování s opcí do belgického celku SV Zulte-Waregem. Půjde o jeho první zahraniční angažmá. Po příchodu Zdeňka Ondráška by už nedostával v týmu českého vicemistra tolik prostoru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Tomáš Chorý se raduje z úvodní trefy v utkání s Jabloncem.

Článek

Jak Viktoria na svém webu uvádí, 25letý olomoucký rodák odcestoval do Belgie v neděli večer, během pondělí podstoupil zdravotní prohlídku a podepsal smlouvu s celkem Zulte-Waregem, který v minulé sezoně obsadil deváté místo tabulky a aktuálně je po osmi kolech patnáctý. Jedná se o hostování do konce ročníku 2020/2021 s následnou opcí.

„Vzhledem k našemu vyřazení v evropských pohárech by Tomáš neměl tolik herního vytížení, které potřebuje. Hostování je tedy výhodná varianta pro všechny strany, navíc půjde o jeho první zahraniční angažmá. Tomášovi přejeme hodně štěstí," vysvětluje generální manažer Adolf Šádek.

Chorý do Viktorie přestoupil v polovině sezony 2017/2018. V jejím dresu odehrál dohromady 91 soutěžních zápasů a vstřelil 20 gólů. Nejpamátnějším okamžikem zůstane jeho vítězná branka v Lize mistrů 2018/2019 v zápase s AS Řím.

Reklama

Související témata: