Hlavní obsah

Condeho Pražákům nedali. Ševci naopak získali dalšího Francouze

Tři ligové porážky v řadě a pád na jedenáctou příčku tabulky nezůstaly bez odezvy. Fotbalisty Zlína posílil francouzský útočník Toutou Martins. Odchovanec Paris St. Germain v jarní části minulé sezony zasáhl do dvou ligových zápasů v dresu Teplic, předtím působil v Táborsku. Ševci s ním podle klubového webu podepsali roční smlouvu s opcí.

Foto: Sport.cz

Zlín hlásí novou posilu, roční smlouvu s opcí s podepsal francouzský fotbalista Toutou Martins. Zdroj: www.fcfastavzlin.cz

Článek

Zlínští hodně spoléhají na cizince. V kádru mají vedle Slovenska zastoupení také další země Gruzie, Francie, Španělsko, Gambie a Guinea.

V poslední den přestupního termínu se Slavia i Sparta snažily získat záložníka Cheicka Condeho. Ševci ovšem nasadili cenu 30 milionů korun a svého obletovaného hráče udrželi.

Naopak se ještě posilují. Útočník Toutou Martins je po Dramém a Ngimbim již třetím Francouzem ve Zlíně.

Čtyřiadvacetiletý Martins se v Teplicích střelecky neprosadil, za Táborsko si ve druhé a třetí nejvyšší soutěži připsal 10 branek v 19 soutěžních utkáních. „Mé přednosti jsou síla, dobrá hlava a rychlost," představuje se vytáhlý útočník na klubovém webu.

Se Zlínem už týden trénuje. „Atmosféra je úplně jiná než v klubech, ve kterých jsem dosud byl. Všichni hráči jsou přátelští, a když potřebuji, se vším mi pomohou. Z kabiny se osobně znám s Condem a Ngimbim, se kterými jsem hrál v Táborsku. Znám se i s Dramém, protože máme hodně společných přátel a také stejného manažera. Pomohli mi lépe zapadnout do kabiny, protože jsem trošku stydlivý," uculuje se Martins.

Reklama

Související témata: