Hlavní obsah

Brno v problémech. Zbrojovka má před restartem ligy šest hráčů pozitivních na covid

Brno

I kvůli značné marodce jim vstup do nové sezony po návratu mezi elitu příliš nevyšel, po šesti kolech uzavírají s jediným bodem tabulku nejvyšší soutěže. Po téměř měsíční pauze na tom ovšem nejsou fotbalisté Brna před jejich pátečním ligovým restartem v Jablonci o mnoho líp.

Foto: fcbrno.cz

Zbrojovku Brno dostává koronavirus do těžkých problémů.

Článek

„Zranění už jsou pouze Kryštůfek a Endl. Jenže jsme zase měli šest hráčů nakažených koronavirem, kteří se s námi nemohli připravovat. S největší pravděpodobností nebudou moct v Jablonci nastoupit. Bohužel se to pořád opakuje," stýská si kouč Zbrojovky Miloslav Machálek, jehož tým podstoupí ve středu další předzápasové testy. „Snad už nám nikdo další nevypadne," přeje si vroucně.

Od začátku sezony už prodělalo covid-19 patnáct hráčů Brna. „Jména pochopitelně nesdělím, ta se nezveřejňují," říká trenér. Příliš ho neuklidňuje ani to, že kádr mužstva už je z valné části promořený. „Traduje se, že aspoň tři měsíce by měl být člověk chráněný. Kéž by to v našem případě platilo. Jenže třeba Ronaldo onemocněl dvakrát za sebou," dává za příklad portugalskou hvězdu.

Zdraví hráči Zbrojovky v nucené přestávce zapracovali především na fyzičce. „Nezbývá nám než se s absencemi vypořádat. V Jablonci se popereme o co nejlepší výsledek," předsevzal si Machálek.

Na severu Čech by mohl poprvé v sezoně obléct brněnský dres kapitán týmu Pavel Dreksa, jenž táhl Zbrojovku na jaře z postu stopera za postupem, avšak na začátku nové sezony ho vyřadilo zranění chodidla.

„Teď už trénuju nějaký čas naplno, cítím se dobře. V Jablonci nás nečeká nic snadného, ale uděláme maximum, abychom se nevraceli s prázdnou. Nebude to vůbec snadný zápas, protože jsme teď během pauzy nemohli odehrát ani žádné přípravné střetnutí. Všechny týmy na tom ale byly stejně. Považuju to za takovou daň za to, že už konečně můžeme zase hrát ligu," tvrdí Dreksa.

Brňané ještě netuší, zda se na dalekou cestu do severočeského města vydají až v pátek dopoledne, nebo už den před utkáním. „Domlouváme se na tom. Zjišťujeme, jaké jsou v době vládních opatření možnosti ubytování a stravování," vysvětlil Machálek.

Reklama

Související témata: