Hlavní obsah

Záložník Fillo se vrací z Norska, posílil fotbalisty Plzně

Fotbalisté Plzně získali výraznou posilu pro jarní boj o ligový titul. Vedoucí tým nejvyšší soutěže posílil záložník Martin Fillo, který do Viktorie přestupuje z norského Stavangeru a na západě Čech podepíše smlouvu na tři a půl roku. ČTK o tom informoval hráčův manažer Ondrej Chovanec, dohodu potvrdila také Viktoria.

Foto: Karel Felt, Právo

Martin Fillo

Článek

"Jednání nebylo vůbec jednoduché a jsem moc rád, že se nám Martina podařilo získat. Věřím, že jeho příchod ještě více zkvalitní stávající tým," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Plzně Adolf Šádek. Podle zákulisních informací Západočeši zaplatí za Filla více než 15 milionů korun.

Filla zastihla zpráva o přestupu do Plzně během dopoledne v tréninkovém centru Stavangeru. K západočeskému týmu by se měl připojit během týdne. "Musím si tady ještě vyřešit nějaké věci okolo bydlení a další záležitosti. Už se nemohu dočkat, až budu v Plzni a připojím se k týmu. Ten má letošní sezonu výborně našlápnutou a je úžasné, že mohu být u boje o velký úspěch," prohlásil Fillo.

Čtyřiadvacetiletý fotbalista se do Plzně vrací přesně po třech letech, které strávil v Norsku. V lize zatím výhradně v dresu Viktorie odehrál 80 zápasů, v kterých nastřílel 20 branek. Předloni si připsal také tři starty za český národní tým.

Fillův přestup potěšil i plzeňského trenéra Pavla Vrbu. "Jsem rád, že došlo k dohodě. Jak Martina znám, je to velmi kvalitní hráč, který ještě zvýší naši útočnou sílu. Navíc je to plzeňský odchovanec a vrací se tedy do známého prostředí. Už se na něj těšíme," uvedl Vrba.

Fillo je druhou zimní posilou vedoucí týmu první ligy. V minulém týdnu Viktoria získala obránce nebo záložníka Petra Trappa, který přišel z pražské Slavie. Západočeský klub v těchto dnech usiluje také o libereckého útočníka Andreje Keriče.

Reklama

Související témata: