Hlavní obsah

Nezmarovi to v zimě pálí. Góly ale nepřeceňuji, říká útočník

Pět gólů ve dvou zápasech po sobě. To je bilance, jakou v základní skupině Tipsport ligy v Děčíně zaznamenal liberecký fotbalový útočník Jan Nezmar. „Sám jsem překvapen, že mi to tam takhle padalo. Současná fáze přípravy je zaměřená na nabírání kondice. A tak to máme pojmout i v utkáních, která jsou vlastně něčím navíc. Takže ty branky nijak nepřeceňuji,“ komentoval zkušený forvard svoje střelecké počínání.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jan Nezmar

Článek

„A že jsem se tolikrát trefil, to vyplynulo z dobré hry celého mužstva. Kupodivu jsme i po těžkých trénincích hráli slušně kombinačně a vypracovali jsme si dostatek příležitostí. Byl jsem jen na konci těch akcí, a tak se čekalo, že je proměním,“ mínil Nezmar.

Co je pro něj cennější? Hattrick do sítě Kladna nebo dvě branky Teplicím? „Určitě kvalitnějším soupeřem byly Teplice, které mají pořád svou úroveň. A tyhle zápasy se berou i jako severočeská derby, takže každý gól potěší. Tím nechci říci, že bych nijak snižoval Kladno, ale je to přece jen druholigový tým, který bychom měli přehrávat,“ srovnával útočník.

Náladu v libereckém táboře během přípravy si pochvaluje. „Trenér Rada do nás pumpuje sebevědomí a zároveň velice tvrdě trénujeme. Věříme, že tohle všechno dohromady se projeví na jaře v lize,“ uvažoval Nezmar.

Je možné, že brzy ztratí parťáka z útoku Keriče, který byl vedením klubu vyřazen z kádru prvoligového áčka kvůli tomu, že podepsal přestup do Sparty. A má se hlásit v rezervě. „O jeho případu si mohu myslet, co chci. Současně to ale nemíním podrobně komentovat, protože se k nám dostávají jen zprostředkované informace z novin a médií. V podstatě nevíme, o co v této kauze jde. Byli bychom rádi, kdyby Kerič zůstal, protože to je kvalitní fotbalista a na hřišti by nám ještě pomohl. Ale co s ním bude dál, to je věc vedení klubu, Andreje a dalších subjektů, které jsou kolem toho zainteresované,“ tvrdil útočník.

Reklama

Související témata: