Hlavní obsah

Baník rozdrtil oslabenou Příbram, nováček v azylu slaví další výhru

Praha
Aktualizováno

Restart začal senzací, Brno v pátek výhrou v Jablonci opustilo poslední příčku. Sobotní program 7. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl čtyři zápasy. Pardubice byly v pražské azylu v Ďolíčku znovu úspěšné, nad Opavou po Tischlerově gólu vyhrály 1:0. Zlín ve druhé půli otočil zápas v Českých Budějovicích a veze tři body po výhře 2:1, Slovácko se s Olomoucí rozešlo bez branek. Gólové hody viděli diváci v Příbrami, kde poslední tým tabulky hrál proti Baníku Ostrava bezmála celý zápas v deseti bez vyloučeho Kingueho a schytal výprask 0:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střídající Tomáš Zajíc z Baníku Ostrava slaví svoji trefu v ligovém utkání v Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Nováček v Ďolíčku rychle zdomácněl. Pardubice v pražském azylu Ďolíčku ani v jednom ze čtyř zápasů neprohrály a získaly už 10 bodů. Duel s Opavou rozhodl v 67. minutě Tischler a v prvním vzájemném utkání obou týmů v lize tak slaví Východočeši.

Slovácko doma v ligové sezoně ještě nevyhrálo a nepovedlo se mu to ani v duelu s Olomoucí. Hanáci, kterým na lavičce chyběl potrestaný trenér Látal, prohráli jediné z posledních devíti kol a pětkrát za sebou bodovali, proto jim patří před nedělními zápasy třetí příčka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Utkání 7. kola první fotbalové ligy v Uherském Hradišti. Bez diváků, bez gólů...

České Budějovice vyhrály tři předchozí vzájemné ligové zápasy se Zlínem a po gólu Javorka ze závěru první půle se zdálo, že se Dynamo konečně dočká prvního vítězství v letošním ročníku nejvyšší soutěže. Jenže po změně stran dvakrát udeřili hosté, výhru jim po rychlém brejku vystřelil střídající Dramé.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nemanja Kuzmanovič z Baníku Ostrava a jeho gólová hlavička na 4:0, vlevo brankář Příbrami Martin Melichar.

Baník vedl u Litavky trenér béčka Smetana, realizační tým áčka včetně hlavního kouče Kozla má koronavirus. Duel ovlivnilo brzké vyloučení domácího zadáka Kingueho, hosté však přesilovku využili až po změně stran. Střídající Zajíc s Kuzmanovičem se postarali o tři trefy, zvlášť druhý Zajícův gól v 76. minutě na 3:0 poté, co se prokličkoval mezi čtyřmi domácími hráči, byl lahůdkový. Jeden zásah zaznamenal také Potočný.

Program 7. ligového kola
Pátek
Jablonec - Brno 0:1
Sobota
Pardubice - Opava 1:0
Branka: 67. Tischler
České Budějovice - Zlín 1:2
Branky: 42. Javorek - 63. Buchta, 76. Dramé
Slovácko - Olomouc 0:0
Příbram - Ostrava 0:4
Branky: 57. a 75. Zajíc, 72. Potočný, 85. Kuzmanovič
Neděle
14:00 Karviná - Bohemians
14:00 Teplice - Liberec
16:00 Slavia - Mladá Boleslav
18:15 Plzeň - Sparta

Reklama