Hlavní obsah

Slovácko - Olomouc 0:0Olomouc bodovala popáté za sebou

Uherské Hradiště

Fotbalisté Olomouce remizovali v 7. kole první ligy na hřišti Slovácka bez branek. Vyrovnaný zápas nenabídl příliš mnoho šancí. Sigma natáhla sérii bez porážky v nejvyšší soutěži na pět zápasů a posunula se na třetí místo neúplné tabulky. Slovácko nezvítězilo ani ve třetím domácím utkání ligové sezony.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

V souboji (zleva) Stanislav Hofmann ze Slovácka a Martin Nešpor z Olomouce.

Článek

Přestože oba týmy kvůli pauze způsobené koronavirovou situací v zemi měsíc nehrály, začaly od prvních minut před prázdnými tribunami ve svižném tempu. Domácí se kombinační hrou snažili přečíslit dobře organizovanou obranu soupeře, ovšem příliš se jim to nevedlo. První náznak šance přišel v 16. minutě, kdy po centru z levé strany hlavičkoval těsně vedle Kohút.

Olomouc, které na lavičce chyběl trenér Látal, potrestaný za vyloučení v minulém kole, vyrážela do rychlých protiútoků. Nicméně i jí ve finální fázi chyběla větší přesnost, pramenící z delší herní pauzy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Utkání 7. kola první fotbalové ligy v Uherském Hradišti. Bez diváků, bez gólů...

Do konce poločasu se hrálo převážně na polovině hostí. Náznak šance přišel po centru Šimka na Kohúta, jehož hlavička se zřejmě otřela o ruku Zmrzlého, ale žádné následky to pro Olomouc nemělo. Na druhé straně se k ojedinělému pokusu dostal Hála, ale domácí brankář Bajza při svém debutu v české lize neměl s jeho střelou větší práci.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Potrestaný trenér Olomouce Radoslav Látal sleduje zápas se Slováckem v hledišti.

Po přestávce si přece jen Slovácko z převahy vypracovalo akce, které mohly končit gólem. Nejprve v 50. minutě střílel Petržela těsně vedle, o šest minut později se po Klimentově kolmici dostal do brejku Havlík, ale Mandouse nepřekonal.

S přibývajícím časem se Olomouc vymanila z domácí převahy a místy si vytvořila tlak. Začínalo být stále jasnější, že zápas může rozhodnout jedna akce. Skórovat mohl domácí Petržela, ale neprosadil se stejně jako na druhé straně střídající Poulolo.

7. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Vlček, Dresler. ŽK: Bajza - González, Hála. Bez diváků.
Slovácko: Bajza - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Šimko - Havlík, Daníček - Petržela (88. Kubala), Sadílek, Kohút (69. Rezek) - Kliment (69. Cicilia). Trenér: Svědík.
Olomouc: Mandous - Hála, Hubník, Beneš, Zmrzlý - Greššák (84. Poulolo) - González (75. Zahradníček), Breite, Chytil (84. Daněk), Falta (90. Radek Látal) - Nešpor (90. Zifčák). Trenér: Neček.

Reklama

Související témata: