Hlavní obsah

Tischler zase pálil! Nenápadnej, ale hrozně důležitej, velebí mladíka kouč Pardubic

Praha

Střelecké kopačky nazul i po koronavirové pauze. Po gólové radosti proti Teplicím a mistrovské Slavii vylepšil bilanci v nejvyšší soutěži o další přesný zásah. Emil Tischler v 67. minutě rozsekl sobotní souboj s Opavou, čímž fotbalistům z Pardubic obstaral třetí výhru v řadě.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Emil Tischler z Pardubic a Lukáš Holík z Opavy.

Článek

Tischler mistrně využil Surzynův rohový kop a v tísni uklidil míč nechytatelně do sítě. „Viděl jsem, že přijde do mého prostoru. Snažil jsem se ho co nejlíp trefit a poslat ještě někam k tyči nebo do brány. Povedlo se," culil se blonďatý záložník s rakouskými kořeny, jenž je po sedmi kolech překvapivě nejlepším střelcem mužstva.

„Pocit mám samozřejmě dobrej, ale u nás je důležitá týmovost, díky níž vyhráváme zápasy," ujišťuje. Přestože neztrácí střeleckou slinu, žádný gólový limit pro tuto sezonu si nestanovil. „Snažím se soustředit na každý zápas. Když mi to tam spadne, jsem rád. Ale když se trefí někdo jiný, šťastný jsem taky," říká. Proti Opavě nastoupil na pravé straně zálohy a ve druhé půli připravoval i šance. Před gólem třeba vyzval ke skórování Cadua, Brazilec ovšem napálil míč vysoko nad bránu. „Cítím se na kraji dobře, i tím, že jsem vytrvalostně dobrej hráč, zvládnu to tam celý zápas odběhat nahoru dolů. Žádný problém," tvrdí.

Ostatně komplimenty na adresu borce, jenž v minulosti prošel akademií Austrie Vídeň a ještě v patnácti letech reprezentoval Rakousko, nešetřil ani trenér Východočechů Jaroslav Novotný. „Hraje ve vynikající formě. Nenápadnej hráč, ale hrozně důležitej a pracovitej pro mužstvo," chválil rodáka ze Stockerau.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu Emila Tischlera.

K soutěžnímu klání přitom vyběhl poprvé od 27. září. V posledním souboji před přerušením ligy na hřišti Slovácka chyběl, protože v Pardubicích hostuje právě z klubu z Uherského Hradiště. Herní pauza šikovného fotbalisty tedy trvala ještě o týden déle. „Byla lehce znát, ale zase to bylo lepší, než jsem očekával, protože jsme se celou dobu dobře připravovali. Kondičně jsem na tom byl dobře," líčí Tischler. „V prvním poločase trochu trvalo, než jsme se dostali do hry. Ale ve druhém už měli pár věcí, které takhle chceme sehrávat," doplnil radostně.

Díky jeho ráně Pardubičtí v azylu u Botiče zase slavili. „Velice vyrovnané utkání, bylo důležité, že jsme neinkasovali. Nakonec jsme měli možná trošku větší touhu po vítězství," připomněl 22letý mladík.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Štěpán Harazim z Opavy a Michal Hlavatý z Pardubic.

V kabině prvoligového nováčka vládne spokojenost. Ze čtyř utkání v Ďolíčku vytěžil deset bodů a poskočil už na pátou příčku tabulky! „Prémie za postup do Evropské ligy vypsané nemáme, a i přes dobrý start do soutěže tak vysoko nemyslíme. Cílem byla záchrana a pohyb v klidnějších patrech. Plány neměníme, tvrdí Novotný.

Pardubičtí ale zatím čeří vody hlavně v horní polovině tabulky. Opavu skolili, byť v sestavě postrádali stopera Šejvla, jehož při premiéře v základní jedenáctce dobře zastoupil Čihák. „Začátek pro Filipa nebyl jednoduchej, ale postupně vynikly jeho přednosti, tedy hra hlavou a ve vzduchu. Zklidnil se a odehrál zápas velice dobře," hřálo Novotného.

Reklama

Související témata: