Hlavní obsah

Buchta nastartoval obrat. Zvýšili jsme otáčky, hřeje stopera Zlína

Praha

Patřil k opěvovaným postavám sobotního odpoledne. Petr Buchta se na Střeleckém ostrově těšil z druhého zásahu v probíhajícím ligovém ročníku. Osmadvacetiletý stoper v 63. minutě zblízka dopravil balon za Drobného záda a zavelel tím ke zlínskému obratu, který v Českých Budějovicích dokonal střídající Dramé.

Foto: Michal Bártík/SK Dynamo České Budějovice

Zlínský stoper hlavičkuje míč před útočníkem Českých Budějovic Fortune Basseym.

Článek

Po předchozích třech prohrách před více než měsíční koronavirovou pauzou je bodový import z jihu Čech pro zlínské fotbalisty silná vzpruha. „Jeli jsme sem s čistou hlavou, jako kdyby začala úplně nová sezona," líčil Buchta.

Přitom doufá, že cenný triumf mužstvo nakopne před těžkými bitvami po reprezentační přestávce, která je na programu příští týden. Hned po ní totiž do Zlína přijede vicemistr z Plzně. „Dnešní výsledek nám dobře nastaví hlavu a budeme mít v pauze dobrou náladu. Věřím, že budeme mít psychickou výhodu do dalších zápasů," tvrdí.

Pro jeho tým se duel nevyvíjel dobře, když ve 42. minutě inkasoval po dorážce Javorka. Jenže partu Bohumila Páníka do kolen nesrazil. „Bylo to nešťastné. V první půli hrály oba týmy tak nějak stejně. Budějovice měly na začátku jednu nebo dvě šance, my tam taky měli nějaké závary, takže to mělo skončit 0:0," míní zlínský obránce.

Foto: Michal Bártík/SK Dynamo České Budějovice

Zlínský záložník Antonín Fantiš (vlevo) v souboji s Matejem Mršičem z Českých Budějovic v zápase 7. kola Fortuna ligy.

Přesto s ostatními parťáky neskládal zbraně. „Věděli jsme, že můžeme bodovat a že to tady určitě nevzdáme. Druhý poločas byl v naší režii. Zvýšili jsme otáčky a zaslouženě vezeme tři body," těší Buchtu.

Reklama

Související témata: