Hlavní obsah

Juliš a spol. jako Braine! Sparta vzdá retro dresy hold prvnímu cizinci, který se stal miláčkem fanoušků

Praha

Přišli o vedení v tabulce, příští ligový duel na Letné bude nicméně i tak slavnostní. Fotbalisté pražské Sparty nastoupí 22. listopadu od 18:30 v 8. kole proti Českým Budějovicím v retro dresech. Stejně jako v minulých letech bude zápas, konaný v období výročí založení klubu, hraný jako výroční. Unikátní dresy jsou tentokrát inspirovány osobou legendárního Raymonda Braineho.

Foto: sparta.cz

Po vzoru Braineho! Zleva Krejčí mladší, Juliš, Dočkal a Pavelka ve výročním dresu.

Článek
Fotogalerie

Zavzpomínají si na Spartu před devadesáti lety. Hrát se bude bez diváků, přesto klub připravil pro své příznivce ideální vánoční dárek. Retro dresy z limitované edice si fanoušci mohou zakoupit.

„První cizinec, který se stal miláčkem sparťanských fanoušků. Tak se dá bez nadsázky definovat postava belgického útočníka Raymonda Braineho. Do Sparty přišel přesně před devadesáti lety, a proto jsme se tentokrát inspirovali dresem, ve kterém v našem klubu nastupoval," avizuje letenský klub na svém webu.

Braine na Letné působil šest let, odehrál 281 utkání a vstřelil 300 gólů.

Hráči si už rudý retro dres s bílou šňůrkou u krku a logem s jitřenkou na hrudi vyzkoušeli.

„Je krásný, moc se mi líbí. Je čest, že hraju v klubu s takovou historií a že si můžeme obléct i dres, ve kterém hrávaly legendy v dobách před devadesáti lety. Moc se na výroční utkání těším," libuje si po focení útočník Lukáš Juliš, lídr tabulky střelců.

Originální hrané dresy po zápase jako obvykle půjdou do dobročinné dražby, jejíž výtěžek poputuje na konto Nadačního fondu ACS.

Reklama

Související témata: