Hlavní obsah

Válka mezi Spartou a Haškem nekončí. Obě strany se odvolávají

Praha
Aktualizováno

Ostře sledovaný spor ještě zdaleka nekončí. Fotbalová Sparta i její bývalý hráč Martin Hašek se odvolali proti verdiktu Sboru rozhodců FAČR, podle něhož má Hašek klubu zaplatit téměř 22 milionů korun. Hráčova zástupkyně Markéta Vochoska Haindlová ostatně již dříve avizovala, že kauza nejspíš skončí až u CAS.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek si připsal proti Bohemians parádní branku.

Článek

Obe znesvářené strany mají nabito a počítají s dlouhou válkou paragrafů a nervů.

Předmětem sporu je jednostranná výpověď profesionální smlouvy, kterou záložník Martin Hašek podal Spartě, ale klub ji označil ve svém návrhu za neoprávněnou. Hráče zažaloval a chtěl po něm 55 milionů korun jako náhradu škody. Žalobu podal i Hašek.

Koncem října stanovil verdikt Rozhodčí nález Sboru rozhodců FAČR. Obě strany se odvolávají.

„Vedení ACS společně s advokátem Bronislavem Šerákem, který klub ve věci zastupuje, se rozhodlo podat odvolání s ohledem na fakt, že rozhodčí senát neuznal veškeré nároky klubu, které byly formulovány v podaném žalobním návrhu," potvrzuje Sparta na svém webu.

Ještě v den verdiktu avizovala stejný postup také Haškova zástupkyně.

„Věříme, že při odvolání u orgánů vyšší instance prokážeme relevanci zásadního nesouladu v postupu rozhodčího orgánu FAČR s běžnou rozhodovací praxí mezinárodních institucí. Mezinárodní judikatura, která hráčům garantuje určitou úroveň právní ochrany, zde byla zcela nesprávně vyhodnocena," zdůraznila Markéta Vochoska Haindlová.

Haškovi staršímu hrozí žaloba

Odvoláním se bude znovu zabývat Sbor rozhodců FAČR, který zasedne v novém složení a rozšířeném počtu pěti rozhodců, kteří se v dané věci nezúčastnili řízení v prvním stupni. Každý z účastníků řízení jmenuje dva členy odvolacího rozhodčího senátu a ti pak společně zvolí ze seznamu rozhodců předsedu odvolacího rozhodčího senátu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický, Martin Hašek a ředitel Bohemians Darek Jakubowicz před derby Sparta - Bohemians 1905.

Odvolací řízení bude vedeno tak, aby pravomocně skončilo ve lhůtě 9 měsíců ode dne zahájení rozhodčího řízení.

Do případu se vložil také hráčův otec Martin Hašek starší. Trenér se nechal slyšet, že verdikt znal už dva měsíce předem. Sbor rozhodců se proti jeho tvrzení ohradil, a protože se mu bývalý hráč i kouč Sparty neomluvil, hrozí mu od jeho členů soudní žaloba...

Reklama

Související témata: