Hlavní obsah

Budějovice - Bohemians 1905 1:1České Budějovice opět nevyhrály, doma jen remizovaly s Bohemians

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Škoda 0 : 1
62. Vulin 1 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic remizovali v utkání 20. kola první ligy s Bohemians 1905 1:1 a pošesté za sebou nevyhráli. Pražany poslal krátce po pauze do vedení Škoda, za domácí srovnal Vulin. Dynamu nepomohla k triumfu čtvrthodinová přesilovka poté, co byl v 75. minutě vyloučen Bartek, ani pokutový kop v samém závěru. Benátovi ho chytil Sňozík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Bohemians Sňozík zabránil porážce, chytil budějovickou penaltu.

Článek

Jihočeši vzhledem k vývoji na dně tabulky nutně potřebovali tři body a začali poměrně dobře. Hned po pár desítkách vteřin se dostali do velké šance. Po faulu Nikla na Pecku zahrával Otepka trestný kop, brankář Sňozík jeho ránu vyrazil před dobíhajícího Hudsona, jenž však střílel z několika kroků nad břevno.

Jihočeši chtěli navázat na povedenou první půli z minulého domácí duelu s Teplicemi, ale skrz pozornou obranu Bohemians se těžko prosazovali. Po centru Vulina se sice pěkně položil do míče Otepka, jenže ve složité pozici nemířil přesně.

Pak se po Ondráškově hlavičce nedostali k zakončení ani Lengyel s Horejšem. A v poslední nadějné situaci domácího celku před přestávkou Otepka přestřelil branku. Hosté v první části ukázali jen náznaky ofenzivních akcí a spíš se zdálo, že jim nerozhodný výsledek celkem vyhovuje.

Ale hned v úvodu druhého poločasu Bohemians ukázali, že umí být produktivní. Na hranici pokutového území za sebe prodloužil hlavou míč Hartig a uvolnil Škodu, který sám před Kučerou nezaváhal. Hosté tak hned ze své první šance v utkání vstřelili gól.

Jihočeši však dokázali na tento zásah za čtvrt hodiny reagovat. Otepkův roh přizvedl na první tyči před Sňozíkem Ondrášek a Vulin už snadno hlavičkoval do prázdné branky. Bohemians se pak mohli opět vrátit do vedení. Škoda prostrčil balon na Moravce, ten se zbavil Vulina, ale nevyzrál na brankáře Kučeru.

Čtvrt hodiny před koncem utkání dostal Bartek za faul na Hudsona druhou žlutou kartu a domácí tak mohli v závěru útočit s převahou jednoho muže v poli. Po faulu Lukáše na Stráského v 89. minutě měli Jihočeši největší šanci v podobě penalty, jenže střídající Benát ji neproměnil.

Dynamo České Budějovice - Bohemians 1905 1:1 (0:0)
Branky: 62. Vulin - 48. Škoda. Rozhodčí: Bílek - T. Kovařík, Marek. ŽK: Ondrášek, Horejš, Žižka, Otepka - Nikl, Kraus, Bartek, Nešpor, Sedláček, Lukáš. ČK: 75. Bartek. Diváci: 3069.
Č. Budějovice: Kučera - Nitrianský, Lengyel, Horejš, Žižka - Hudson, Černák, Otepka (65. Benát), Vulin - Ondráček, Pecka (52. Stráský). Trenér: Šilhavý.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Bartek - Štohanzl (60. Sedláček), Kraus (80. Rychlík), Držík, Moravec - Hartig (65. Nešpor), Škoda. Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: