Hlavní obsah

Jablonec - Hradec 7:0Jablonec pěti góly do půle smetl Hradec a přiblížil se Spartě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Jarolím 1 : 0
22. Lafata 2 : 0
24. Jarolím 3 : 0
32. Piták 4 : 0
33. Lafata 5 : 0
52. Lafata 6 : 0
84. Třešňák 7 : 0

JABLONEC

Fotbalisté Jablonce pokračují ve výborných jarních výkonech. V nedělním utkání 20. ligového kola smetli doma nováčka z Hradce Králové 7:0 a připsali si šestou výhru po sobě, díky níž poskočili na třetí místo v tabulce před Olomouc. Na druhou Spartu ztrácí už jen čtyři body. O svém triumfu rozhodl Baumit pěti brankami už do poločasu, druhý jarní hattrick zaznamenal útočník Davida Lafata.

Článek

Severočeši, kteří na jaře neztratili ani bod, začali velmi dobře a již ve 13. minutě rozvlnil poprvé hradeckou síť Jarolím. Po rychle rozehraném autu z úhlu chytře překonal hostujícího brankáře hostí Zicha.

Jablonec se od té chvíli uklidnil a naprosto opanoval dění na trávníku. Ve 22. minutě centr Jablonského do šestnáctky netrefil Piták, míč prolétl až k Lafatovi, který ho pohodlně uklidil do hradecké branky. Za pár desítek sekund uštědřil Baumit hostům další úder, obrovskou hrubku Janouška snadno potrestal svým druhým gólem v zápase Jarolím.

Branková smršť Jablonce dál pokračovala a ve 32. minutě zvyšoval exhradecký Piták, když využil dalšího zmatku v hostujícím vápně. Vzápětí lovil nešťastný Zich míč ze své sítě popáté. Prosadil se důrazný Lafata, který doklepl střelu odraženou od tyče.

Ani ve druhé půli domácí neztratil hlad po brankách, i když gólová kanonáda přece jen ustala. V 52. minutě exjablonecký Klapka špatně zpracoval míč, po následném autu poslal pohotově míč do vápna Piták a Lafata završil hattrick. Tři góly dal podruhé v jarní sezoně, v předešlém domácím zápase se mu stejně dařilo proti Liberci.

Tempo hry pak opadlo, ale přesto se ještě téměř pět tisíc diváků dočkalo sedmé trefy, kterou v závěru obstaral Třešňák. Jablonec vyhrál druhým největším rozdílem v samostatné lize, nejvyšší výhru zaznamenal před třinácti lety proti Českým Budějovicím, který smetl 8:0.

FK Baumit Jablonec - FC Hradec Králové 7:0 (5:0)
Branky: 22., 33. a 52. Lafata, 13. a 24. Jarolím, 31. Piták, 84. Třešňák. Rozhodčí: Adam - Vysloužil, Nádvorník. ŽK: Klapka, Poděbradský (oba Hradec). Diváci: 4820.
Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský - Loučka - Vošahlík (59. Haurdič), Jarolím (75. Třešňák), Piták (81. Hejda), Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.
Hr. Králové: Zich - Fischer, Pávek, Němeček, Janoušek (46. Pilař) - Mišinský, Hochmeister (38. Rezek), Klapka, Poděbradský - Dvořák, Černý (79. Štěpán). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: