Hlavní obsah

Policie zadržela v Ostravě pro výtržnosti 15 fotbalových fanoušků

Policie zadržela v sobotu v souvislosti s fotbalovým zápasem mezi Baníkem Ostrava a Bohemians 1905 celkem 15 opilých fanoušků kvůli výtržnostem. Při incidentech byli také napadeni policisté a hosté jedné restaurace. Všichni zadržení jsou zřejmě příznivci pražského týmu. ČTK to v neděli sdělila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fanoušci Bohemians 1905.

Článek

Fanoušci Bohemians 1905 začali dělat problémy již po příjezdu do Ostravy. Policisté museli zadržet dva silně podnapilé muže. Jednomu naměřili při dechové zkoušce 4,2 promile alkoholu.

Další incident se stal cestou na stadion. Fanoušci v jedné z restaurací v Moravské Ostravě údajně napadli hosty a poškodili její zařízení. Po skončení zápasu nejdříve rozbili okno autobusu. Později dva příznivci napadli v Českobratrské ulici policisty.

"Dalších šest lidí, čtyři muži a dvě ženy, jsou podezřelí z přestupků proti veřejnému pořádku, neboť většinou neuposlechli výzev zakročujících policistů u stadiónu," uvedla Holčáková. Jedné ze dvou žen naměřili 2,5 promile alkoholu v krvi.

Policisté všechny zadržené fanoušky převezli na záchytnou stranici v Ostravě, kvůli její naplněnosti však museli některé eskortovat až do Karviné. Nyní vyhodnocují pořízené záznamy a důkazní materiály, které použijí k případnému obvinění fanoušků.

Reklama

Související témata: