Hlavní obsah

Ve dvaceti se mám od koho učit, říká jablonecký Vaněk

Tomu se říká úspěšný vstup do ligy v novém dresu. Záložník Ondřej Vaněk debutoval v jabloneckém mužstvu počátkem dubna ve vítězném duelu se Spartou, poté si zahrál i na půdě lídra z Plzně a v neděli se blýskl gólem v duelu s Českými Budějovicemi. „Sbírám zkušenosti a jsem vděčný za každý start,“ řekl 20letý fotbalista v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Fotbalový záložník Ondřej Vaněk

Článek

Kde jste působil v minulosti?

V loňské sezóně jsem odehrál dva ligové zápasy za Slavii. A na podzim jsem hostoval tři měsíce v druholigovém Hlučíně, který byl slávistickou farmou. V zimě jsem se vrátil do pražského klubu, ale obratem jsem odešel rovnou do Jablonce. To jsou skoky. Přestupu vůbec nelituji.

V zápase Jablonce s Českými Budějovicemi jste přispěl k vítězství domácích 5:0. Jaké máte pocity ze svojí premiérové trefy v nejvyšší soutěži?

Jen ty nejlepší. Nastoupil jsem za Jablonec teprve potřetí a hned jsem skóroval. Byla to krásná branka, pěkně jsem se trefil do horního růžku. Na hřiště jsem šel už za rozhodnutého stavu na posledních pětadvacet minut. Jsem rád za ten vstřelený gól, i když jsem mohl dát ještě další dva.

Co říkáte na nevídanou herní pohodu vašeho mužstva, které neprohrálo už čtrnáct ligových zápasů v řadě?

Fanoušci jsou výborní, v kabině panuje skvělá atmosféra, a je to vidět i na trávníku. V týmu je velká konkurence, kvalitní kádr. Je mi teprve dvacet let a jsem rád, že se mám aspoň od koho učit. Jsou tady vynikající záložníci Karel Piták nebo Mára Jarolím a kanonýr David Lafata.

S čím jdete do zbytku jara?

Jsme třetí v tabulce a hrajeme o evropské poháry. Věřím, že prodloužíme úspěšnou šňůru a budeme atakovat druhé místo Sparty.

Příště hrajete na půdě posledního Ústí nad Labem. Co od zápasu očekáváte?

Patří nám role favorita a pojedeme na jejich hřiště do Teplic s jasným cílem získat tři body.

Reklama

Související témata: