Hlavní obsah

Obchodníci s diamanty vycouvali, s Haškem se sešel údajný majitel Slavie

PRAHA

Zatímco diamantová společnost z námluv s fotbalovou Slavií honem rychle vycouvala, aniž by vůbec do Edenu s nějakou nabídkou na záchranu přišla, tajemný majitel na středeční apel prvního muže českého fotbalu Ivana Haška reagoval. Tedy tajemný... Na schůzku s předsedou ČMFS ve čtvrtek dorazil Antonín Franc v doprovodu generálního ředitele Slavie Miroslava Platila. „Jsem rád, že majitel Slavie na naši výzvu zareagoval,“ ulevilo se přesto Haškovi.

Foto: www.fotbal.cz

Zleva údajný majitel Slavie Antonín Franc, Miroslav Platil, a předseda ČMFS Ivan Hašek

Článek

Nebyl to jen zoufalý výkřik do tmy. Údajný majitel fotbalové Slavie Antonín Franc na apel předsedy fotbalového svazu Ivana Haška slyšel. Hned druhý den po zveřejnění svazové výzvy, aby se majitelé Slavie sužované těžkou finanční krizí objevili na světle světa a začali jednat o záchraně klubu, došel strahovský apel slyšení.

„Neznám majitele klubu, ale právě proto nastal pokus oslovit je a vyzvat k jednání, které by vedlo k záchraně Slavie. Musí nám jít společně o to, aby tradiční klub nezmizel z naší fotbalové mapy,“ vkládal Hašek do výzvy své naděje.

Šéf fotbalového svazu Ivan Hašek byl rád, že se majitel Slavie ozval a na schůzku přišel.foto: Právo/Jan Handrejch

Věci se hýbou, oddechl si Hašek

Údajný majitel vršovického klubu Franc, o němž se ovšem v zákulisí spekuluje, že je jen nastrčenou figurou jiných mocných držících většinový akcionářský podíl v klubu, se na Haškovu výzvu ozval.

„Jsem rád, že majitel Slavie zareagoval na výzvu výkonného výboru a prakticky hned navázal jednání. Jednou schůzkou se pochopitelně nic úplně nevyřeší, ale mám pocit, že se věci hýbou správným směrem,“ pochvaloval si první kolo jednání Hašek.

Na schůzce byl přednesen návrh konkrétních kroků, které by měly vést k tomu, aby Slavia obdržela ligovou licenci a zadlužený klub tak žil dál. Do konce dubna totiž musí uhradit na deset milionů korun, které dluží hráčům a případné další pohledávky, s nimiž se věřitelé ohlásí. V listopadu by pak měla Slavia zaplatit britské společnosti ENIC dluh přes sto deset milionů korun.

„Jsme rádi, že schůzka proběhla, ale komentovat ji nebudeme,“ nemínil prozradit žádné podrobnosti čtvrtečního dopoledního jednání mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

Bezplatná reklama pro obchodníky s diamanty

Ten byl v předchozích hodinách pod obrovským tlakem, neboť příznivci Slavie nechápali, proč klubové vedení nevstoupilo do jednání se společností Diamonds International Corporation, která údajně nabízela klubu finanční pomoc. Velice záhy však z avizovaných námluv vycouvala s odůvodněním, že vlastnická struktura Slavie je až příliš tajemná a nepřehledná.

Prostě spousta humbuku pro nic. Nebo spíše dokonalý marketingový tah a bezplatná reklama za miliony, kterou se firma zviditelnila.

Reklama

Související témata: