Hlavní obsah

Městem projde Mikuláš, pak vzplane derby. Bitva o Prahu zná termín

Pokud covidová opatření dovolí, metropole bude první prosincovou sobotu patřit Mikulášům, andělům a čertům. A hned druhý den vzplane na Letné fotbalová bitva o Prahu. První derby v sezoně dostalo upřesněný termín, Sparta přivítá Slavii v 10. ligovém kole v neděli 6. prosince od 18.30 hodin. Pekelný program obou rivalů následující po reprezentační přestávce však prestižní bitvou zdaleka neskončí...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ladislav Krejčí se snaží zastavit slávistu Lukáše Masopusta.

Článek

Nezastaví se až do Vánoc. V tom jsou ligové týmy zajedno, hrát se letos bude až do 23. prosince. Obě pražská S spolu s Libercem si však dají navrch ještě zbývající tři kola základních skupiny Evropské ligy.

Počínaje stávajícím víkendem najedou na anglické týdny, takže i bitvu nesmiřitelných orámují atraktivní pohárové duely. Sparta tři dny před derby nastoupí v Lille a čtyři dny po sešívaných přijede na Letnou slavný AC Milán. Slavia bude před derby hostit Beer Ševu a po něm se vypraví do Leverkusenu.

Prosincový termín je pro derby nezvyklý, v posledním měsíci v roce k němu dojde poprvé po dvaceti letech a celkově teprve podesáté v historii.

Slavia před pauzou předstihla Spartu v čele tabulky a má před ní náskok jednoho bodu.

Pro koho bude mikulášská nadílka štědřejší? Každopádně platí, že Sparta neporazila Slavii v 11 soutěžních zápasech za sebou od března 2016 (10x v lize, jednou v poháru).

Program 10. kola první fotbalové ligy:
Pátek 4. prosince:
18:00 Bohemians 1905 - Pardubice (ČT Sport).
Sobota 5. prosince:
14:00 Opava - Ostrava,
16:00 Zlín - Jablonec,
16:00 Olomouc - Příbram (všechny O2 TV Fotbal),
18:30 Plzeň - Karviná (O2 TV Sport).
Neděle 6. prosince:
14:00 Brno - České Budějovice,
16:00 Mladá Boleslav - Teplice (oba O2 TV Fotbal),
18:30 Sparta - Slavia.
Pondělí 7. prosince:
18:00 Liberec - Slovácko (oba O2 TV Sport).

Reklama

Související témata: