Hlavní obsah

Hoftych: Pohárů má Bohemka dost, když tak si nějaký půjčíme

PRAHA

Po patnácti kolech byli v půlce soutěže dvanáctí a třásli se o záchranu v Gambrinus lize. V jarní tabulce odvetných zápasů jsou ovšem třetí jen o bod za Spartou. Nemít takovou ztrátu z úvodu ročníku, mohli být fotbalisté Bohemians 1905 už těsně pod pohárovými příčkami. „Pohárů má Bohemka dost, když tak si nějaký půjčíme,“ zlehčuje pohárové téma kouč Pavel Hoftych.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Záchranu ať si honí Brno, fotbalisté Bohemians 1905 se radují z gólů i báječné formy...

Článek

Výchozí vzorec je jasný. Do evropských pohárů v příští sezóně zasáhnou tři nejlepší týmy z Gambrinus ligy a vítěz Ondrášovka Cupu. Ovšem pokud by pohár vyhrál Jablonec a zároveň zůstal na třetí příčce v tabulce, atraktivní by bylo ještě i čtvrté místo. A na čtvrtou Olomouc ztrácejí fotbalisté Bohemians 1905 pět kol před koncem už jenom dva body...

„Pohárů má Bohemka dost, když tak si nějaký půjčíme,“ vtipkuje na pohárové téma kouč Pavel Hoftych. „Teď máme fazónu. Mohou nás tlačit do pohárů, ale my si jedeme svůj příběh. Tlak si nepřipouštíme, znervóznit se nenecháme. Jsme rádi, že to baví nás i lidi,“ ujišťoval trenér po výhře 3:1 nad Mladou Boleslaví.

Žertuje vůbec rád. Třeba o svém 100. utkání, jež v české lize právě v neděli odkoučoval. „Mám 101 zápasů, ale nepočítají mi ten, v němž jsme rozdrtili Střížkov 3:0, když proti nám nenastoupil,“ culil se.

O pohárech zvážní jen na chvíli. „Bohemka má dost svých problémů. O poháry neusilujeme. Jsou u nás stabilnější a movitější kluby, které by měly hrát v Evropě,“ poukázal Hoftych.

Hlavně se chtěli zachránit

Mladou Boleslav, semifinalistu Ondrášovka Cupu, který v týdnu vyřadil Plzeň, nakonec klokani přehráli zcela jasně. „Každý týden se chystáme jen na příští zápas. Poháry, to je pěkné. To by byl sen, perlička,“ zůstával na zemi i Martin Nešpor, autor dvou gólů.

„Poháry? Vždyť my se chtěli hlavně zachránit. Jsme dlouho spolu, daří se nám. Nechci slibovat, že to zopakujeme i příští sezónu. Teď každopádně prožívám nejlepší éru v Bohemce,“ přidával se druhý útočník Milan Škoda, který přidal třetí gól.

Klokanům teď přibývají i mladí reprezentanti. Martin Kraus odehrál ve středu za „devatenáctku“ celý zápas proti Itálii. Nešpor je zase povolán ke středečnímu duelu „jedenadvacítky“ se Slovenskem. „Rád bych se trenéru Dovalilovi odvděčil dobrým výkonem. Bude to perný týden. V pondělí sraz, ve středu zápas - a v pátek už hrajeme s Bohemkou v Liberci,“ těší se Nešpor.

Reklama

Související témata: