Hlavní obsah

Proč nehrál Necid od začátku? Brzy se s Pulkrabem sejdou na hřišti, ujistil kouč klokanů

V Karviné (porážka 1:2) poslal na hrot zvučnou posilu Tomáše Necida, v sobotním duelu 8. kola fotbalové ligy proti Teplicím (výhra 2:0) bývalého reprezentanta nasadil až v průběhu druhé půle. Do útoku postavil Matěje Pulkraba. Kouč Bohemians 1905 měl šťastnou ruku, host ze Sparty vstřelil z penalty druhý gól.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians Petr Hronek (vlevo) a Matěj Pulkrab oslavují 1:0 během utkání s Teplicemi.

Článek

„Zdravotní stav obou našich útočníků je takový, že ani jeden z nich nevydrží celý zápas. Tomáš hrál v Karviné, ale potom měl desetidenní karanténu, trénoval jen jednou. Bylo riskantní poslat ho na trávník na delší časový úsek. Ale doba, kdy se potkají s Matějem společně na hřišti, přijde," řekl Luděk Klusáček, který si cenil přínosu Pulkraba.

„Dal gól. Jeho kvality známe. Je potřeba, aby byl zdravotně v pořádku, dotrénoval se. Věřím, že to bude jako v uplynulé sezoně: on pomůže Bohemce a Bohemka jemu," dodal kouč klokanů, který si pochvaloval, jak tým zareagoval na porážku v Karviné před reprezentační přestávkou. Teplice přehrál, nedal jim šanci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Necid z Bohemians během utkání s Teplicemi.

„Musím kluky pochválit, odehráli vydařené utkání. Vcelku se nám dařilo kontrolovat hru, po druhém gólu jsme Teplice nepustili do tlaku dobrou mezihrou. Možná jsme mohli dát i třetí gól a dohrát zápas úplně v klidu," podotkl Klusáček.

Pražanům vyšly vstupy do obou poločasů. Ve 13. minutě se trefil Hronek, krátce po přestávce se prosadili podruhé vzpomínanou penaltou Pulkraba. „I to byl důvod, proč utkání pro nás vyznívá slušně. Byť se od začátku sezony potýkáme s personálními problémy, ať už kvůli zranění nebo covidu, jsme zatím schopni sis tím poradit," těší Klusáčka.

Reklama

Související témata: