Hlavní obsah

Hrůza dostat doma čtyři góly, ale je to naše chyba, nevymlouval se Švéd Karlsson jen na marodku Sparty

Praha

Při prohře v Plzni absentoval, neboť pozitivní test na covid-19 poslal švédského legionáře Davida Moberga Karlssona do karantény, po reprezentační přestávce se však v nedělním duelu s Českými Budějovicemi už do sestavy Sparty vrátil. Dokonce dal gól a postaral se o vyrovnání náskoku Jihočechů, jeho premiérová podzimní trefa však nebyla nakonec Letenským nic platná. Sparta prohrála druhý zápas po sobě a po brilantním vstupu do sezony, kdy zvítězila v šesti v řadě, už ztrácí na vedoucí Slavii čtyři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan David Moberg Karlssson vyrovnává...

Článek

„Když dáte doma dva góly a chcete být top tým, musíte vyhrát. Je to celé naše chyba, všichni jsme bránili špatně. Je hrozné dostat doma čtyři góly," glosoval Karlsson duel osmého ligového kola, který měl mít pro Pražany slavnostní nádech. Připomínala si jím totiž 127. výročí založení klubu.

Jenže stejně jako loni pro ni dopadl výroční zápas neslavně. V minulé sezoně narazila shodou okolností rovněž na České Budějovice. Jenže to nakonec zachránila alespoň bod, i když s nimi třikrát prohrávala.

„Tlačili jsme soupeře téměř pořád, ale nebylo z toho skoro nikdy nic. Jakmile ale on dostal míč na naši polovinu, byla z toho gólová šance," přiznával švédský legionář v rozhovoru pro klubové stránky Sparty.

Foto: sparta.cz

Fotbalisté Sparty nastoupili proti Dynamu v retro dresech.

„To není věc individualit, na tom musíme zapracovat jako tým. Vyhráváme společně, prohráváme také společně," dodával.

Do výkonů a posledních dvou porážek letenského týmu se pochopitelně promítá marodka a zraněními decimovaný hráčský kádr. Však i trenér Václav Kotal bezprostředně po prohře 2:4 s Českými Budějovicemi připomínal, že mu chybělo pět šest hráčů, kteří by se objevili za normálních okolností v základní sestavě.

„Chybí nám tři stopeři, nemáme Hložka, postrádáme i nejlepšího střelce minulé sezony," vyčísloval Karlsson ztráty spoluhráčů a neopomněl přitom zmínit i absenci Libora Kozáka. „Je toho strašně moc, navíc samí skvělí hráči. Není nás tu ale jen dvanáct, abychom se vymlouvali na zranění. I bez nich jsme dobrý tým, který by měl bezpodmínečně zvládat takové zápasy, jako proti Českým Budějovicím."

Pro Spartu je po druhé ligové prohře situace o to složitější, že už ve čtvrtek vstoupí na Letné do odvetných utkání základní skupiny Evropské ligy. Jejím soupeřem bude Celtic Glasgow, nad nímž ve Skotsku vyhrála 4:1 a který bude prahnout v Praze po revanši.

"Do Glasgowa jsme po předchozí prohře v Miláně také nejeli v dobré náladě a bylo to dobré. Můžeme to dokázat znovu, ale musíme hrát úplně jinak. V Evropské lize asi nebude úplně záležet na dlouhodobě formě, tam musíme být dobří v konkrétní den," doufá Karlsson v nápravu reputace na evropském pohárové scéně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama