Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Slavia objevila nový trumf, Jihočeši zničili Spartě oslavu

Víkend zcela podle představ obhájců titulu. Zatímco sešívaní nadělili Opavě šest gólů, jejich nejbližší pronásledovatelé zklamali a pustili mistry do trháku. Hned tři borci Slavie figurují v ideální sestavě 8. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Tři zástupce mají v jedenáctce také České Budějovice, dva Zlín.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 8. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Nula ku šesti, Opava dostala od Slavie tenisového kanára. Hned v pěti gólových akcích měl prsty Sima, nový objev posledních týdnů. Záskok v obraně zdatně zvládá reprezentant Masopust, dvakrát se trefil Kuchta.

Naopak Sparta propadla, její výroční duel ovládli hosté z Českých Budějovic, kteří vyhráli na podzim vůbec poprvé. Dvakrát skóroval Brandner, v záloze se dařilo Javorkovi a obranu držel mladý Talovierov. Zlín pak nečekaně porazil Plzeň, obrana řízená Buchtou udržela čisté konto, po straně favorita trápil Čanturišvili.

Derby v Liberci patřilo Jablonci, v jehož dresu se předvedl útočník Schranz. Olomoucký gólman Mandous podal proti Karviné vskutku reprezentační výkon. Klokanům se v Ďolíčku daří, proti Teplicím se o vítěznou trefu postaral Hronek.

Sestava 8. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Mandous (Olomouc) - Masopust (Slavia), Talovierov (České Budějovice), Buchta (Zlín) - Sima (Slavia), Javorek (České Budějovice), Hronek (Bohemians), Čanturišvili (Zlín) - Brandner (České Budějovice), Kuchta (Slavia), Schranz (Jablonec).

Reklama