Hlavní obsah

Místo Plzně vzal Slepička svoji Spartu, v Dinamu si už připadal jako kus hadru

PRAHA

Vrací se domů. Fotbalová Sparta v pátek dopoledne úspěšně dokončila jednání o příchodu Miroslava Slepičky z Dinama Záhřeb. Devětadvacetiletý útočník podepsal s letenským týmem smlouvu na dva roky s roční opcí. „Sparta pro mě byla prioritou od začátku, jsem tu jako doma,“ prohlásil zkušený hráč po podpisu smlouvy. Na jaře působil na hostování v německém druholigovém Fürthu.

Článek

Třetí letní posilu registruje fotbalová Sparta. Po Vlastimilu Vidličkovi a Martinu Juharovi je jí staronová tvář. Miroslav Slepička se vrací na místo činu, před dvěma a půl roku z Letné zamířil do chorvatského Dinama Záhřeb.

Také proto dal svému bývalému klubu přednost před mistrovskou Plzní, která se o Slepičku také zajímala. „Rozhodlo především to, že jsem sparťan. Mám tady spoustu kamarádů a cítím se tu jako doma. Sparta pro mě byla prioritou hned od začátku. Dostal jsem od ní konkrétní nabídku a trenéři mi řekli, že mě chtějí v týmu,“ vysvětlil navrátilec v rozhovoru pro klubové stránky.

Letenští s ním počítali již od úterního začátku přípravy. „V průběhu minulé sezóny jsme na místě podhrotového útočníka vystřídali několik hráčů a uspěl tam vlastně jen Kadlec. Často tak budeme nastupovat i v dalších zápasech a potřebujeme konkurenci. Slepičkovi je tento post vlastní, navíc už ve Spartě působil, takže by měl být schopný pomoci nám okamžitě,“ doufá první trenér Martin Hašek.

Fotbalisté Dinama Záhřeb oslavují gól Miroslava Slepičky (vpravo).foto: ČTK/AP/Yves Logghe

V Záhřebu nezačal Slepička zle, po zdravotních problémech však v Dinamu nastupoval čím dál tím méně a na jaře tak působil na hostování v německém druholigovém Fürthu.

„Měl jsem i nějaké náznaky nabídek ze zahraničí, ale byl jsem rozhodnutý vrátit se domů. Očekávání jsou jednoduchá - dostat se do základní sestavy, vybojovat titul a poprat se o evropské poháry, ve kterých se chceme dostat znovu co nejdál,“ prohlásil po podpisu smlouvy.

Miroslav Slepička (vlevo) a Jan Rajnoch na tréninku české fotbalové reprezentacefoto: Právo/Michaela Říhová

Slepička působil na Letné od léta 2005 a v české lize si připsal 151 utkání a 31 gólů. Do Chorvatska odešel začátkem ledna 2009, odhadovalo se, že za 26-30 miliónů korun. V Dinamu měl teď ještě na rok smlouvu, začal však jednat o jejím předčasném ukončení a vrátil se domů.

„Určitě je pro mě dobře, že už jsem si Spartou v minulosti prošel. Moc rád na ty roky vzpomínám a je to jeden z důvodů, proč jsem se vrátil. Jsem hotový hráč, který ví, co ho tady čeká a jak to zde chodí.“

Podle svých slov bude na angažmá v Dinamu vzpomínat v dobrém. „Lidi jsou tam příjemní, ale klub vlastní člověk, který si vybírá drahé hráče, kteří se tam mění strašně často. Stejně tak i trenéři. Jednání s hráči je tam na úplně jiné úrovni, po určité době si tam připadáte jako kus hadru. Ale jak jsem řekl, jsem vděčný, že jsem si tam mohl zahrát,“ ujistil Slepička.

Reklama

Související témata: