Hlavní obsah

Sparťan Slepička: Ve Fürthu to byla zkušenost. Znovu už bych tam nešel

Karel FeltPrávo

Dva roky strávil v zahraničí, odkud fotbalový útočník Miroslav Slepička znovu zamířil do pražské Sparty. S ní už zažil, jaké to je vybojovat mistrovský titul. To se mu podařilo i v chorvatském Dinamu Záhřeb. V chorvatském klubu pro něj už ale neměli místo, a tak se přes německý Fürth vrátil opět na Letnou. "Probojovat se do nejužšího kádru bude můj první úkol," vytkl si cíl Slepička.

Článek

Po dvou letech v zahraničí jste se rozhodl vrátit do nejvyšší fotbalové soutěže v Česku. Ve Spartě to z minulosti dobře znáte, jaké jsou vaše čerstvé dojmy?

Jsem strašně rád, že jsem se vrátil. Sparta pro mě byla prioritou hned od začátku. Dostal jsem konkrétní nabídku, zůstala tu spousta mých kamarádů, s nimiž jsem byl celou dobu v kontaktu, věděl jsem, do čeho jdu. Takže nejsem ani ničím překvapený.

V zimě jste ze stálého působiště v Dinamu Záhřeb odešel na hostování do německého druholigového Fürthu. Jak toto období hodnotíte?

Kouč mi řekl, že pokud zůstanu, nebudu hrát. Doporučil mi, abych si našel klub na hostování, v němž bych mohl pravidelně nastupovat. Jaro v Německu se mi hodnotí těžko, byl jsem vyloučený, pak se uzdravil jeden z mých konkurentů. Beru to jako zkušenost a člověk si má brát to dobré. Podruhé už bych tam asi nešel.

Získal jste český titul se Spartou i chorvatský s Dinamem. Kterého si ceníte víc?

Toho s Dinamem, protože jsem toho daleko víc odehrál. I ve Spartě jsem titul získal, jsem rád, že ho mám ve sbírce, byl jsem ale zraněný, ostatní kluci hráli víc. Proto bych si ho moc nechtěl přivlastňovat. Pokud by se mi povedlo vyhrát titul se Spartou teď a odehrál bych většinu zápasů, stavěl bych ho v kariéře určitě nejvýš.

Máte za sebou první týdny ve Spartě, jak těžké bude dostat se do základní sestavy?

Musím každý trénink poctivě odmakat, pak určitě budu mít šanci. Probojovat se do nejužšího kádru bude můj první úkol.

Berete soustředění v Rakousku jako klasické letní fotbalistovo utrpení?

Ano, máme dvě fáze denně, hodně trénujeme. Ale každý hráč tenhle dril potřebuje, v sezóně se pak bude hodit. Tak to i beru.

Reklama

Související témata: