Hlavní obsah

Slavia v létě ani jednou nevyhrála, římské Lazio aspoň prohnala

PRAHA

Ligu začnou stejně jako loni vršovickým derby s Bohemkou. A budou věřit, že bídná výsledková bilance v přípravě předznamená zisky v soutěžních a tudíž mnohem důležitějších zápasech. Fotbalisté omlazené Slavie totiž v létě ani jednou nevyhráli. Na soustředění v Itálii ovšem omlazený tým svou sílu ukázal. Především v závěrečném duelu s Laziem Řím, který skončil 3:3.

Foto: slavia.cz

Nový kapitán sešívaných Lukáš Jarolím (třetí zprava) dal Laziu Řím dva góly.

Článek

Pět porážek na domácích trávnících a tři remízy na soustředění v Itálii. To je bilance, která může příznivce fotbalové Slavie hodně znervózňovat.

„Výsledky v přípravě není nutné podceňovat ani přeceňovat. V některých fázích utkání jsme přehrávali špičkové soupeře. Věřím, že to všechno přijde v pravý čas a výhru si připíšeme v ostrém startu v lize,“ uklidňuje fanoušky trenér Michal Petrouš v rozhovoru pro klubový web.

Jak by mohli nastupovat
Čontofalský - Kaufman, Cicman, Hubáček, Trubila - Prošek, Jarolím, Janda, Koreš - Pospěch, Vlček
Tučnými písmeny jsou vyznačeni noví členové základní sestavy

Sešívaní se vrátili ze soustředění v Itálii, jež zakončili vydařeným duelem s Laziem Řím. S pátým celkem minulého ročníku Serie A se nakonec rozešli smírně 3:3.

Mladíci se slavného soupeře nelekli

„Byla to znovu obrovská zkušenost zejména pro mladé fotbalisty, Ondru Petráka nebo Václava Proška, kteří nastoupili v základní sestavě. Jsem rád, že i postupem času, kdy na hřiště přišli další mladíci Martin Hurka a Viktor Šimeček, jsme udrželi krok a uhráli cennou remízu,“ poukazuje Petrouš. „Vedli jsme po poločase o dvě branky, pak jsme se vyrovnali i s tím, že soupeř vystřídal celou jedenáctku. I když remízu nemůžeme přeceňovat, je to stále příprava. Ligový zápas o body je něco jiného. Ale potěší to, proti Laziu je to skvělý výsledek.“

Jarolím bude správný kapitán

Vydařeným výkonem se proti Laziu prezentoval Lukáš Jarolím, po odchodu Karola Kisela do Austrálie nový kapitán Slavie. „Lukáš odehrál po všech stránkách vynikající zápas. Tým si ho zvolil kapitánem na celou sezónu, jeho zástupci budou David Hubáček a Standa Vlček. Myslím si, že Lukáš bude správným lídrem nejenom na hřišti, ale svým stoprocentním přístupem i mimo něj. Dokazuje, že si takovou poctu od týmu zaslouží,“ má trenér jasno.

Výsledky Slavie v letní přípravě
V Čelákovicích:Slavia - Hradec Králové 0:2
V Čelákovicích:Slavia - Mladá Boleslav 0:1
V Nové Včelnici:Slavia - Liberec 1:3
V Nové Včelnici:Slavia - České Budějovice 0:2
V Opatovicích:Slavia - Hradec Králové 1:2
V Itálii:Slavia - Bayern Mnichov do 23 let 2:2
V Itálii:Slavia - Parma 0:0
V Itálii:Slavia - Lazio Řím 3:3

Se soustředěním je kouč po všech stránkách spokojený. „Připravovali jsme se na vynikajícím hřišti, měli perfektní zázemí v hotelu Kristiania s kompletní rehabilitační linkou. Prověřili nás tři výborní soupeři. Na všech v Cogolo di Pejo bylo znát, jak si naší přítomnosti váží.“

Ligový ročník otevřou červenobílí pátečním vršovickým derby v Edenu (20:15), v němž budou jako domácí vystupovat klokani. Všechno už teď slávisté podřizují jen tomuto vstupnímu duelu. „Po nedělním volnu jsme začali trénovat v pondělí odpoledne, čeká nás ještě fotografování a nějaké organizační věci. Ale všechno už zaměříme na první zápas. Věřím, že jsme se na něj připravili dobře,“ doufá Petrouš.

Reklama

Související témata: