Hlavní obsah

Hloušek už je zase slávistou, bude hostovat z Jablonce

Jan KrůtaPrávo

Staronovou posilu přivítal po páteční prohře 0:2 s Bohemians 1905 kouč fotbalistů Slavie Michal Petrouš. Do týmu se po půl roce stráveném v německém Kaiserslauternu vrací levý záložník Adam Hloušek. „Jsem za to jen rád. Věřím, že nám hodně pomůže,“ uvedl kouč na adresu fotbalisty, který je kmenovým hráčem Jablonce a do Slavie přišel na roční hostování.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Adam Hloušek už je zase ve Slavii

Článek

Je to poměrně nečekaný transfer. Předpokládalo se, že šéf Jablonce Miroslav Pelta prodá Hlouška do zahraničí. I kvůli tomu v jabloneckém dresu nezasáhl do bojů v pohárové Evropě. „Jsem rád, že se sem vracím, rozhodně to neberu jako degradaci. Věřím, že se za ten rok ve Slavii ještě zlepším a klubu pomůžu,“ uvedl dvaadvacetiletý záložník po jednání se spolumajitelem Slavie Alešem Řebíčkem.

„Levá strana takového hráče potřebuje,“ prohlásil Řebíček, když Hlouškovi předával dres. „Je to vyzkoušený hráč, nejdeme do žádného rizika,“ doplnil generální ředitel klubu Miroslav Platil.

„Chci zpátky nastartovat to, co jsem na jaře začal. Vyzkoušel jsem si bundesligu a vím, že se dál potřebuju zlepšovat. Nechtěl jsem na nic čekat, i když se mluvilo o tom, že zase půjdu do zahraničí. Když přišla s nabídkou Slavia, neváhal jsem. Pro mě je to další posun v kariéře,“ překvapil Hloušek.

„Z prvního nevydařeného zápasu bych nedělal vědu. Buduje se nové mužstvo, je tu hodně perspektivních hráčů, ale věřím, že Slavia bude atakovat vyšší příčky,“ dodala staronová posila Slavie.

Reklama

Související témata: