Hlavní obsah

Karma zafungovala. Papadopulosovi v Plzni vrátil osud jeho gesto z minulého zápasu

Osud se mu bleskově odvděčil za parádní gesto z minulého týdne. Útočník Karviné Michal Papadopulos rozhodl gólem po rohovém kopu sobotní duel 10. kola fotbalové ligy na půdě Plzně (1:0).

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Michal Papadopulos z Karviné a Lukáš Hejda z Plzně.

Článek

„Trenér mi hned po utkání v kabině řekl, že karma zafungovala. Jsem rád, že vezeme do Karviné tři zlaté body," radoval se Papadopulos. V uplynulém kole padla Karviná doma se Zlínem (0:2). Porážka ale možná nemusela přijít, kdyby Papadopulos nepřiznal teč, po níž jeho tým skóroval z ofsajdu. Sudí gól i po konzultaci s videorozhodčím uznali, verdikt změnili až na základě upozornění Papadopulose. Zlínský kouč Páník prohlásil, že karvinský útočník by za tento čin zasloužil titul Osobnost ligy.

Osud mu to nyní v Plzni vrátil. V prvním poločase si naběhl na centr z rohového kopu a hlavou nedal Hruškovi šanci. „Sám jsem byl překvapený, kolik prostoru jsem měl. Ale dobrou práci udělal Šindelář, který odblokoval hráče. Plzeň by však měla bránit standardky daleko lépe," podotkl Papadopulos, který si všiml, že Viktoria není ve své kůži.

„Kdyby byla ve stoprocentní formě, tak bychom měli utkání mnohem těžší. Je pořád silná na balonu, ale není efektivní," uvedl 35letý útočník. Vítězství ho těší o to víc, jelikož  poslední dvě utkání Karviná výsledkově nezvládla. Pokaždé inkasovala rychlý gól, zápasy už nedokázala otočit. Toho se chtěla v Plzni vyvarovat.

„Potřebovali jsme zvládnout úvod. Povedlo se, navíc jsme do půle dali gól. Plzeň znervózněla, asi i kvůli předchozím výsledkům. My jsme nechali na hřišti všechno, výhru jsme uhráli víc bojovností než fotbalovostí. Jsme šťastní, že po dvou nezdarech máme tři body," dodal Papadopulos.

Reklama

Související témata: