Hlavní obsah

Kdy obléknu dres Sparty naposledy, opravdu nevím, tvrdí Vacek

Záložník Sparty Kamil Vacek prožívá úvod podzimu snů. V italském klubu Chievo už se nemohou dočkat na konec srpna, kdy k nim má technický fotbalista přestoupit. Trenér reprezentace Michal Bílek s ním počítá na klíčový kvalifikační duel ve Skotsku a Sparta spoléhá, že ji převede přes úskalí jménem Vaslui do Evropské ligy. „Věřím, že mne teď čeká hned několik krásných zápasů, ale kdy obléknu dres Sparty naposledy, opravdu nevím,“ tvrdí čtyřiadvacetiletý kreativní hráč.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Kamil Vacek (vpravo) se raduje společně s Martinem Juharem z prvního gólu Sparty na Slovácku.

Článek

Už se mluví o tom, že Sparta za vás dostane okolo devadesáti miliónů korun a vy říkáte, že nevíte, kdy obléknete její dres naposledy?

Opravdu to nevím. Jednání jsou velmi intenzivní, rozhodne se každým dnem, ale v tuto chvíli nemohu říct konkrétní zápas. Pokud k přestupu dojde, tak to samozřejmě musí být do konce srpna.

Takže to bude v pondělí v Plzni?

Věřte mi, že nemlžím. Věřím, že mne teď čeká hned několik krásných zápasů, na které se těším a chci si je užít a Spartě co nejvíc pomoci. Víc k tomu říct nemohu.

Neříkejte, že vás nezajímá, co se kolem vás děje, jak probíhají jednání mezi Spartou a Chievem...

Zajímá, ale dokud nebude všechno hotové, nemohu přeci říct, že v úterý nebo ve středu jdu do Chieva a pak se to na poslední chvíli zhatí a budu za hlupáka.

Respektuji, že o tom nechcete nebo nemůžete konkrétně mluvit. Ale máte ten přestup v hlavě?

Zájem Chieva, což je klub z předměstí Verony, mne pochopitelně těší a vážím si toho. Zahrát si italskou Serii A, která patří k nejkvalitnějším ligám na světě, je pochopitelně obrovská výzva. Vzhledem ke zranění jsem si před lety bundesligu tolik neužil. Samozřejmě si přeji, aby se přestup uskutečnil, to je pochopitelné. V hlavě to ale nemám, soustředím se na nadcházející zápasy. Pořád jsem hráč Sparty a chci udělat maximum pro její postup do Evropské ligy. Nás ta prohra v Rumunsku strašně mrzí a uděláme všechno pro postup.

Sparťan Kamil Vacek (vlevo) proniká přes Ajdina Maksumiče z FK Sarajevo.foto: Právo/Petr Hloušek

Je to opravdu reálné?

Určitě. Cítím v kabině obrovské nažhavení. Nepovedený zápas máme za sebou. Když budeme hrát, jako v úvodu podzimu, je to reálné. Vaslui je kvalitní tým, ale určitě máme na to, abychom ho porazili.

Kudy povede cesta?

V maximálním nasazení každého z nás. Chce to také dát brzy první gól, dostat soupeře pod tlak a přidat další. Věřím, že naši fanoušci budou opět našim dvanáctým hráčem. Ve čtvrtek večer je budeme moc potřebovat.

A pak přijde souboj s úřadujícím mistrem v Plzni...

To bude moc důležité utkání. Oba týmy za sebou budou mít pohárové zápasy. Oba jsou ve formě. Těším se moc a chci si ten zápas užít.

Protože bude poslední...

To říkáte vy.

Co vám bude ze Sparty nejvíc chybět, když ten přestup opravdu vyjde?

Celá atmosféra kolem Sparty. Vnitřní i vnější. Tím myslím fanoušky. Prožil jsem na Letné čtyři krásné roky, získal titul, vyhrál Superpohár... Sparta mě vzala v době, kdy jsem byl zraněný. Toho si moc cením. Na takové věci se nezapomíná.

Obraťme list na kapitolu reprezentace. Čekal jste nominaci na duely se Skotskem a Ukrajinou?

Když jsem naposledy mluvil s trenérem Bílkem, řekl mi, že podávám dobré výkony. Doufal jsem, že mne povolá. Myslím si, že jsem odehrál v úvodu podzimu dobré zápasy. Moc si nominace vážím, a pokud se dostanu na trávník, udělám maximum pro úspěch týmu.

Utkání v Glasgowě bude klíčové pro postup do baráže o EURO 2012. Cítíte větší tlak, než při jiných utkáních, třeba ligových nebo pohárových?

Na tlak jsem zvyklý ze Sparty. Samozřejmě, že reprezentace je něco jiného, tam je tlak ještě větší, tak říkající celonárodní. Ale nemám z toho obavu. Z atmosféry v národním mužstvu jsem vycítil, že si všichni uvědomují důležitost tohoto zápasu a chtějí v něm udělat maximum pro úspěch. Máme kvalitní mužstvo, které dokáže postoupit. Moc bych si přál k tomu přispět na trávníku.

Což když ve Skotsku reprezentace prohraje...

Možnost, že v Glasgowě neuspějeme, si nepřipouštím. Jinak by nemělo smysl tam jezdit.

Na pondělní sraz přijdete z Plzně?

Ano, po ligovém utkání. Nejspíš si vezmu ještě věci z domova.

Co byste si přál z těch tří po sobě jdoucích zápasů, byť každý bude tak říkajíc na jiné frontě?

Pochopitelně devět bodů! A všech třech bych chtěl být svému mužstvu hodně platným hráčem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články