Hlavní obsah

Lingr si zase potvrdil, že mu máma radí správně. Trefil se i v derby, přesto ví, že musí střílet zdálky častěji

zp, dos

Teď už ví, že mu máma radila dobře. Přesvědčil se o tom v pohárovém zápase v Nice, v nedělním derby proti Spartě (3:0) zase. Hrál ho poprvé v životě, přesto se Ondřej Lingr přidal k autorovi dvou slávistických gólů Simovi a zapsal se také mezi střelce. Přitom u jedné trefy zůstat nemuselo, protože už v první půli pálil podobně, jako v Nice. „Nevím, jestli by to Nita měl, chyběl snad metr. Je ale vidět, že to jde, takže musím střílet zdálky častěji a mnohem víc,“ byl ale i tak dvaadvacetiletý záložník nadmíru spokojen s tím, jak derby dopadlo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z branky

Článek

„Nakopla nás penalta, kterou Kolář Julišovi chytil. Odpověděli jsme rychlým gólem a jakmile přidal Sima druhý, bylo prakticky po utkání. Spartu jsme absolutně k ničemu nepustili, my naopak dali tři góly a mohli přidat i další. Hotová fantazie," kvitoval Lingr báječný týden, který Slavia prožila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Důležitý okamžik nedělního derby. Sparťan Lukáš Juliš za bezbrankového stavu neproměnil v první půli penaltu.

Ve čtvrtek porazila v Evropské lize izraelskou Beer Ševu v Edenu 3:0 a s předstihem si zajistila postup do jarních vyřazovacích bojů, v neděli vyprovodila v derby stejným výsledkem Spartu. A dokonce na jejím hřišti.

„Připravovali jsme se tvrdě a jsme strašně rádi, ž e jsme oba zápasy zvládli a postup v Evropské lize potvrdili i vítězstvím v derby. Nechali jsme na hřišti všechno a je jen škoda, že u výhru nemohli být naši skvělí fanoušci," vykládal Lingr, jenž na Letné vystřídal ve slávistické sestavě rumunského legionáře Stanciua.

Je jedno, kdo nastoupí

„Předem jsme věděli, že Nico bude hrát proti Beer Ševě a já v derby. Ale je nám vlastně jedno, kdo zrovna nastoupí, protože jeden druhé mu přejeme a makáme, abychom byli úspěšní jako tým," opakoval Lingr to, o čem ujišťoval trenér Jindřich Trpišovský už ve čtvrtek po výhře nad izraelským protivníkem v Evropské lize.

Slavia úspěšná je. V Evropské lize figuruje mezi posledními dvaatřiceti týmy, v domácí soutěži vede s pětibodovým náskokem před Spartou a zase se schyluje k tomu, že bude hrát svou vlastní ligu. A Lingr, který přišel do Edenu v létě z Karviné, k tomu výkony i góly přispívá. Jako teď v derby.

„Mrzí nás ztráta s Brnem. I zápasy, v nichž nám to herně nejde, musíme vyhrávat," připomínal záložník mistrovského celku z Edenu, že náskok v tabulce mohl být ještě větší, kdyby před týdnem zvládl i partii s ligovým nováčkem za tři body.

„I tak vedeme ligu o pět bodů a dýchá se nám proto mnohem lépe. Teď ale musíme v dalším kole porazit Liberec," netajil Lingr, že výhra v derby mužstvu samozřejmě pomůže.

V domácí soutěži, stejně jako v Evropské lize, kde na Pražany čeká už ve čtvrtek derniéra základní skupiny v německém Leverkusenu.

„Stokrát lepší než trénovat. Jsem rád, že jeden zápas následuje za druhým a já mám přitom důvěru trenérů," netají letní slávistická akvizice, že jí nabitý program letošního podzimu vyhovuje.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama