Hlavní obsah

Slávistický zázrak? Nula, úplná nula, ani to ne

Praha

Který slavný klub ho koupí? A za kolik? To bude asi pořádný ranec, říkají si fotbaloví fandové, když se podívají na báječnou bilanci Abdallaha Simy v dresu Slavie. Senegalské zjevení, které v posledních týdnech ohromuje v červenobílém dresu, se projevilo už i na mezinárodní scéně. Hlavně teď ovšem rezonují góly z derby a výhra nad Spartou 3:0. I přesto, že její chatrná obrana tomu všemu vlastně nahrála.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima, klíčový muž Slavie v pražském derby.

Článek

„První nesmyslnou částku už jsme odmítli," vyjádřil se bez bližších podrobností na twitteru šéf Slavie Jaroslav Tvrdík ohledně síťového ruchu kolem Simy. Ale jakouže vlastně má hodnotu devatenáctiletý ofenzivní hráč ze Senegalu, který po fotbalovém růstu ve Francii zamířil přes Táborsko na zkoušku původně jen do béčka Slavie?

Podle uznávaného zdroje - stránek transfermarkt.com, jejichž cifry jsou často předmětem her, počtů, zábavy i mnohdy vážných spekulací ale ještě včera vlastně vůbec žádnou.

Ani nulovou. Jen pomlčka byla u Simova jména. Ale realitě to pochopitelně neodpovídá. Vytáhlý slávista (188 cm) se stal nejvyhledávanější osobou na tomto analytickém serveru. Za ním figuroval Korejec Son Hung-min s odhadovanou tržní cenou 75 milionů eur, čili 2 miliardy korun. Až kdesi dále v poli byli Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. Ale Sima je hit. Slavii borec s monumentálním výskokem zajistil v posledních týdnech mimořádně cenné výhry a i Tvrdíkovi je to jasné. Okamžitě zavelel - sám sobě, že je třeba zvýšit smlouvu právě se Simou. A dost možná učinit rafinovaná opatření, aby nemohl vzít roha v případě jen trochu zajímavější nabídky.

Pokud to v Afričanově podání není jen chvilkové vzplanutí - a vypadá to že opravdu ne, bude mimořádně žhavým zbožím. Půlmiliardový přestupový rekord sešívaných zatím drží Tomáš Souček.

Reklama

Související témata: