Hlavní obsah

Slavia zažije rušné pondělí, vedení klubu bude řešit trenéra Petrouše

PRAHA

A bude rušno. Představenstvo fotbalové Slavie Praha se bude v pondělí zabývat současnou situací v klubu. Po nedělním debaklu 0:4 v Jablonci, po kterém celek z Edenu klesl na dvanácté místo v tabulce, je v ohrožení celý realizační tým včetně kouče Michala Petrouše.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Michal Petrouš. V pondělí už možná bývalý kouč.

Článek

Trenéři nesplnili cíl, který jim po pohárové ostudné porážce 0:3 v Převýšově dalo vedení. Slávistické představenstvo avizovalo, že pokud Pražané nebudou v Jablonci bodovat, dojde ke změnám v realizačním týmu.

"V pondělí dopoledne zasedne představenstvo a bude nastalou situaci řešit," řekl novinářům slávistický tiskový mluvčí Ondřej Zlámal. Sám Petrouš nechtěl odhadovat, jaká bude jeho další budoucnost. "Jasnější odpověď dostanete od vedení, které si to teď bude určitě vyhodnocovat. Oni musejí uznat, jestli odvádíme tu práci, kterou chtějí, nebo jestli jsou nespokojení a pak prostě musí přijít změna," podotkl slávistický trenér.

Že v Jablonci dostal s týmem za úkol bezpodmínečně neprohrát a je tak v ohrožení, se snažil před utkáním nevnímat. "Když to vyhlásili, tak jsem to určitě cítil, ale vůbec jsme se tím nějakým způsobem nezaobíral. Už vůbec jsem to neřešil v kabině nebo v realizačním týmu. Bylo to vyhlášení, my jsme se snažili udělat maximum pro to, abychom tady bodovali," řekl Petrouš.

Pražský klub sice před startem nové sezóny zažehnal existenční ekonomické problémy, ale výsledkově se mu zatím v novém ročníku vůbec nedaří. V úvodních šesti kolech si připsal jen jednu výhru. Fanoušci se po debaklu v Jablonci dožadovali odvolání nejen Petrouš, ale i generálního ředitele klubu Miroslava Platila.

Fanoušci zablokovali autobus 

Po zápase několik desítek příznivců zablokovalo cestu ke klubovému autobusu a chtělo od hráčů vysvětlení. Slávistickým fanouškům se nelíbily poslední výkony a požadovali od fotbalistů větší nasazení. Po zhruba dvacetiminutové rozmluvě s hráči hostující příznivci nechali autobus s týmem odjet.

Petrouš připustil, že právě v nasazení hráčů viděl nedostatky. "Byli tam hráči, se kterými z tohoto pohledu nejsem spokojený. Nechci konkrétně jmenovat, ale na každé úrovni pro to musí každý hráč udělat maximum. Pohyb bez míče, dva tři kroky navíc. Jestli si někteří hráči myslí, že pro to udělali maximum, tak já tedy ne. Nechápu, že musíme některé hráče nutit, aby běhali. To je pod naši úroveň," zlobil se Petrouš.

Nedokáže pochopit, proč Slavia na jaře v ekonomických potížích a bez výplat hrála s větším zaujetím než nyní. "Když byla krize a bída, tak jsme se semkli a dřeli. Teď všechno funguje, už je klid. Asi je to o povaze. Hráči by měli nalézt zodpovědnost vůči fanouškům, Slavii a vůbec všem lidem ve Slavii," dodal.

Hráči prý při utkání nevnímali, že možná hrají za svého trenéra. "Při tom zápase na hřišti to nevnímáme. Dostali jsme se pod tlak všichni, nejen trenéři. Prostě je to o celé Slavii," uvedl zkušený útočník Stanislav Vlček. "Těžko teď hledám slova k tomu, jestli něco bude, jestli bude nějaká změna. Těžko říct, to je věc vedení, jak to dopadne," dodal.

Reklama

Související témata: