Hlavní obsah

Plzeň - Jablonec 4:2Před pauzou si Plzeňští schwarzenbersky zdřímli, pak Jablonec převálcovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Ďuriš 1 : 0
32. Lafata 1 : 1
45. Kopic 1 : 2
65. Horváth (penalta) 2 : 2
80. Ďuriš 3 : 2
90. Kolář 4 : 2

PLZEŇ

Mistrovsky po pauze zválcovali soupeře a vyhráli. Plzeň zastavila v lize rozjetý a čtyřikrát v řadě vítězný Jablonec a bodově se na něj dotáhla, odmítla roli týmu zaraženého do středu tabulky. I v lize ukázala parádu, 4:2 udolala Severočechy.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalisté Plzně se radují z branky proti Jablonci

Článek

Šlágr 7. kola byl bitvou velkých zvratů. Domácí před pauzou prohospodařili vedení, na jablonecký obrat po pauze odpověděli stejnou mincí. A dali zapomenout na škobrtání v domácí soutěži.

Pro domácí to skvěle začalo, i když nastoupili bez  Bakoše či Pilaře. Výpad po linii Horváth-Petržela-Ďuriš končil vedoucí brankou. Ale Jablonec měl balón víc na kopačkách, vedení a večerní čas jakoby ukolébávaly domácí. Ve 32. minutě jablonecký kanonýrský klenot Lafata hlavou poslal Kopicův centr do sítě, srovnal svojí 11. brankou v tomto ročníku. Ani to je z občasného dřímání alá ministr Schwarzeberg neprobralo.

V nastavení Ďuriš zkazil rozehrávku a Kopic nachytal brankáře Čecha, ten skoro sahal po míči, ale nedosáhl.

Plzeňští  zařadili vyšší rychlost, přicházely jejich šance. Kolář  z dobré pozice pálil nad. Když Kopic v šestnáctce  zastavil Řezníka, kopala se penalta. Horváth byl neomylný. Levačkou pálil k tyči. A domácí válec jel dál. Na konci dalšího ostrého výpadu byl Ďuriš - 3:2. Jablonečtí své šance nedali. Kolář v nastavení výhru domácích pečetil.

Viktoria Plzeň - Baumit Jablonec 4:2 (1:2)
Branky: 5. a 80. Ďuriš, 65. Horváth z pen., 90.+1 Kolář - 32. Lafata, 45.+1 Kopic. Rozhodčí: Jílek - Pospíšil, Urban. ŽK: Hora - Lafata. Diváci: 5810.
Plzeň: Čech - Řezník, Čišovský, Bystroň, Rajtoral - Horváth, Jiráček - Petržela (78. Hora), Trapp (67. Darida), Kolář - Ďuriš (87. Ševinský). Trenér: Vrba.
Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský (74. Novák) - Kopic (72. Vošahlík), Loučka, Jarolím (82. Třešňák), Piták, Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: